Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ελλάδα, το πειραματόζωο;

Τι συμβαίνει με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ ; Εφαρμόζουν άλλα μέτρα και σταθμά όταν υπολογίζουν το έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης και το δημόσιο χρέος κι άλλα όταν υπολογίζουν τα ελλείμματα και τα χρέη των άλλων χωρών της ευρωζώνης;


Δυστυχώς, πληθαίνουν οι αποχρώσες ενδείξεις που θέλουν την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το ΔΝΤ να έχουν υιοθετήσει μεθοδολογίες υπολογισμού του ελληνικού ελλείμματος και του χρέους που οδηγούν σε φούσκωμά τους.


Είναι ασφαλώς δικαίωμά τους να αμφισβητούν την ακρίβεια των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, που όντως είναι σε πολλές περιπτώσεις φτωχά και πιθανόν μη διαθέσιμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουν τη μεθοδολογία επί το αυστηρότερον για την Ελλάδα, επειδή οι ίδιοι θέλουν να καλυφθούν από τυχόν αρνητικές εκπλήξεις στο μέλλον.

Η ίδια μεθοδολογία θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, ώστε τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό και το χρέος να είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους.

Αν δεν το κάνουν, κάτι τέτοιο θα συνιστά μεροληψία εναντίον της χώρας και αργά η γρήγορα θα αποκαλυφθεί. Είναι προφανές ότι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες θα πρέπει να … τους το επισημάνουν (σ.σ λέμε τώρα)

 
 
http://www.politis-gr.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου