Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΣ : Από τα ρουσφέτια στις απειλές

Όποιος παρακολούθησε ζωντανά τη διακαναλική συνέντευξη, κατάλαβε ότι όραμα δεν υπάρχει, αφού ο πρωθυπουργός περιέγραψε κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις, αν δεν έχεις αλλάξει αλυσίδα σε ποδήλατο εν κινήσει


Για να κάνεις μια προσφορά που να μην μπορούν να σου αρνηθούν χρειάζεται ύφος και λίγα δευτερόλεπτα. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να διατυπώσει την απειλή του μιλώντας για δύο και πλέον ώρες.


Η διακαναλική συνέντευξη, ήταν άλλη μια άγευστη σούπα, από την οποία συγκρατώ τα εξής:


*Την ανυπαρξία σεβασμού προς τον πολίτη, που δεν έχει δικαίωμα να μην ψηφίζει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Παλιά μας υπόσχονταν διάφορα για να τους ψηφίσουμε, τώρα μας απειλούν ανοικτά. Αύριο τις μας περιμένει; Θα μας στέλνουν τον Λούκα Μπράτσι και τον Μπρούνο Τατάλια σπίτι να μας δίνουν ψηφοδέλτια και να μας κόβουν δάκτυλα; Άβυσσος η ψυχή του Έλληνα σοσιαλιστή.

*Τα μέτρα που δεν θα ληφθούν, θα ληφθούν, διότι όπως φάνηκε από τον λόγο του πρωθυπουργού και χθες, μπορείς να υπόσχεσαι αόριστα και μετά να αλλάζεις άποψη επικαλούμενος την αλλαγή στοιχείων, συνθηκών κλπ κλπ. Μπορείς δηλαδή να είσαι ψεύτης και να εξαπατάς, αρκεί να βρεις κάτι για να παρουσιάσεις ως αιτία.

*Το κατά Παπανδρέου "εθνικό αφήγημα", το οποίο είναι η... πράσινη ανάπτυξη. Από τη Μεγάλη Ιδέα δηλαδή μέσα σε 90 χρόνια περάσαμε στα αγγούρια και τα φωτοβολταϊκά. Όταν μάλιστα προσπάθησε ο πρωθυπουργός να εξηγήσει τι σημαίνει "πράσινη ανάπτυξη", το ομολογώ, δεν κατάλαβα λέξη.

Και μπορεί σήμερα στις εφημερίδες να γραφτεί το τι εννοούσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ωστόσο όποιος παρακολούθησε ζωντανά τη συνέντευξη, κατάλαβε ότι όραμα δεν υπάρχει, αφού ο πρωθυπουργός περιέγραψε κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις αν δεν έχεις αλλάξει αλυσίδα σε ποδήλατο εν κινήσει.

*Τζάμπα χάσαμε όχι μόνο το Νησί, αλλά και οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα. Τι είναι χειρότερο από έναν διακαναλικό μονόλογο, με συντονιστή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο;;;

*Το σχόλιο αναγνώστη του NEWS 247 εκεί γύρω στις 11 και αφού είχε βαρεθεί το σύμπαν. "Τι θα γίνει, πότε θα τελειώσει; Θέλω να δω Ράδιο Αρβύλα".

*Τις αγαπημένες μου ερωτήσεις-πάσες. Ξέρετε, τις δύσκολες του στυλ "λειτουργεί καλά η κυβέρνηση;" που σημαίνει ότι η πολιτική είναι σωστή, επομένως το μόνο πρόβλημα είναι στην εφαρμογή της.

Είχα πει από χθες τι περιμένω για την επικείμενη συνέντευξη και δυστυχώς δεν έπεσα έξω.

Η απειλή προς το λαό διατυπώθηκε στην αρχή. Ως συνήθως ο πρωθυπουργός απάντησε σε όποια ερώτηση ήθελε και στις υπόλοιπες έβγαζε λόγο πότε για το έργο της κυβέρνησης και πότε για τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας.

Απέφυγε να δεσμευτεί για οτιδήποτε, εκτός από το ότι αν δεν ψηφίσουμε Σγουρό, Τατούλη και Καμίνη, θα σύρει τη χώρα σε μια νέα περιπέτεια, ως "υπεύθυνος" πρωθυπουργός.

Το δίλημμα που τέθηκε χθες, προσβάλλει τους πολίτες και το πολίτευμα. Ο λαός οφείλει στις κάλπες να απαντήσει ότι ξέρει να τιμωρεί αυτούς που τον κοροϊδεύουν, τον απειλούν και δεν του αναγνωρίζουν καν το δικαίωμα να τους καταψηφίσει.

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου