Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Καταδίκη της Ελλάδας για παράνομη κράτηση κινέζου υπηκόου

Για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση καθώς και για παράνομη κράτηση καταδίκασε σήμερα τη χώρα μας το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκδικάζοντας την προσφυγή του 29χρονου, σήμερα, Κινέζου υπηκόου Λούπινγκ Λιν κατά της Ελλάδος.
...


Επιπλέον, επιδίκασε στον προσφεύγοντα αποζημίωση 5.000 ευρώ, για ηθική και υλική βλάβη. Ο Λιν ζήτησε, στις 11 Απριλίου του 2006, από τις περιφερειακές αρχές της Θεσσαλίας, άδεια παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, προσκομίζοντας και το αντίγραφο του διαβατηρίου, με το οποίο αποδεικνύονταν ότι είχε εισέλθει νόμιμα στη χώρα.

Ωστόσο, στις 30 Ιουνίου του 2010, συνελήφθη για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα και κρατήθηκε στο κέντρο υποδοχής του Ελληνικού, όπου- σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στο Δικαστήριο- κακοποιήθηκε, υπέστη εξευτελιστική μεταχείριση και δεν του δόθηκε η δυνατότητα να αμφισβητήσει δικαστικά, το παράνομο της σύλληψης και κράτησής του.

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του και καταδίκασε την Ελλάδα, για παραβίαση των άρθρων της Σύμβασης, που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση και την παράνομη σύλληψη και κράτηση.
newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου