Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Επεισόδια και... μολότοφ στη Μονή Εσφιγμένου

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου, στο Άγιο Όρος, όπου ζηλωτές μοναχοί πέταξαν αναμμένα στουπιά και μολότοφ σε αστυνομικούς, που επιχείρησαν να τους απομακρύνουν, εφαρμόζοντας σχετική δικαστική απόφαση...
Η κατάσταση μυρίζει για άλλη μια φορά «μπαρούτι» και δεκάδες λαϊκοί, φίλοι της Εσφιγμένου βρίσκονται στην Ουρανούπολη, με σκοπό να περάσουν στο Αγιο Όρος και να συμπαρασταθούν στους ζηλωτές μοναχούς. Πριν από δύο εβδομάδες το Μονομελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της νέας αδελφότητας και με απόφασή του ζήτησε την απομάκρυνση των ζηλωτών, προκειμένου να γίνει ανακαίνιση του διώροφου κτίσματος, στο οποίο στεγάζεται το κονάκι-αντιπροσωπείο στις Καρυές, ένα έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με ποσό 1,3 εκατ. ευρώ.

Χθες το πρωί δικαστικός επιμελητής, συνοδεία αστυνομικής δύναμης πήγε στις Καρυές για να επιδώσει την απόφαση.

Μάλιστα είχαν μαζί τους ένα μικρό γερανό και με αυτόν προσπάθησαν να σπάσουν την ξύλινη πόρτα. Μέσα στο κονάκι ήταν περίπου 10 μοναχοί και λαϊκοί, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών πέταξαν τρία αναμμένα στουπιά και δύο αυτοσχέδιες μολότοφ, μία από τις οποίες έσκασε μπροστά στα πόδια αστυνομικού.

Οι αστυνομικοί υποχώρησαν και αποφασίστηκε να μεταβεί στο κονάκι εισαγγελέας, ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγ. Μαδεμλής, έδωσε εντολή στις αστυνομικές αρχές να προχωρήσουν σε συλλήψεις αυτών που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, δήλωσε ότι μοναχοί «πέταξαν εκρηκτικά» στους αστυνομικούς, ότι «τελέστηκε ένα ποινικό αδίκημα» και ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος.




http://www.imerisia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου