Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΤΑΛΑΔΕΣ: ΤΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ… ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ! (Mέρος Α’)

ΜΕΤΑΛΑΔΕΣ:  ΤΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ… ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ! (Mέρος Α’)
Γράφει ο : Jonathan IronSavior


-«Αλήτες! Αναρχικοί! Άθεοι! Βάνδαλα στοιχεία που ακούτε αυτή την απαίσια μουσική του διαβόλου!»
Τι; Πως είπες φίλε; Μόλις άκουσες κάπου το όνομα σου; Καλωσόρισες! Όχι, όχι μη φοβάσαι! Φυσικά και δεν είσαι τίποτε απ’ όλα τα ανωτέρω! Απλά είχες την τύχη (ή ατυχία) να γεννηθείς κι εσύ ένας από εμάς… ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΛΑΣ!.....


-«Μην κρίνετε για να μη κριθείτε!» έλεγε ο Κύριος
-«Όποιος δεν έχει ακούσει SEPULTURA δεν ξέρει από ζωή!» θα έλεγε ο φίλτατος Άραβας.
Ψιλά γράμματα για τα κολλημένα στερεότυπα της κοινωνίας μας αυτά! Άντε τώρα να εξηγήσεις στους… κρυόκωλους συντηρίκλες λέει, τι σημαίνουν τα περφέκτα, τα ραφτά, τα μακριά μας μαλλιά (ή η καράφλα μας αντίστοιχα που θα έλεγε και πάλι ο Μήτσος), η δυνατή μας μουσική, η κιθάρες μας, τα ντραμς και όλα τα άλλα «όπλα» της δικής μας παντοδυναμίας! ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ που ονομάζεται ROCK & HEAVY METAL!!!
Το τι γνώμη έχουν οι «απ’ έξω» για τους απανταχού μεταλάδες/μεταλούδες είναι γνωστή και μας αφορά τόσο πολύ όσο αφορά και έναν άγριο λύκο των δασών το… κολάρο και το σκυλόσπιτο των γιορκσάιρ του σαλονιού! Χωρίς λοιπόν να επεκταθούμε στα ήδη γνωστά, ας εξετάσουμε με λεπτομέρεια τα διάφορα είδη των μεταλάδων και ας εντοπίσουμε ο καθένας από εμάς σε ποια και πόσα ανήκουμε, τι πιστεύει για εμάς ο «κοινωνικός περίγυρος», τι πιστεύουμε εμείς για τον εαυτό μας και τι πράγματι ισχύει απ’ όλα αυτά!
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ!!!

1)POWER METAΛΑΔΕΣ /PROGRESSIVE-άδες και λοιποί συναφείς
Τα «καλά παιδιά» και οι ρομαντικοί πρωτοπόροι του METAL! Δράκοι και σπαθιά, ναίτες και πριγκίπισσες παντού!!!
Τι πιστεύει η κοινωνία:
«Μα τι είναι αυτά τα κακόγουστα φωνητικά που μοιάζουν με στριγκλιές υστερικής γυναίκας και μόλις μου έσπασαν όλα τα τζάμια του σπιτιού;»
Τι πιστεύουν οι ίδιοι πως είναι:
Άλλοτε ιππότες, άλλοτε Βίκινγκς, άλλοτε ξωτικά και μάγοι, σταυροφόροι κι ασασίνοι του μεσαίωνα, πρωταγωνιστές του άρχοντα των δακτυλιδιών, ρομαντζάδες ευγενείς ή μαυροφόροι καβαλάρηδες, ήρωες του παρελθόντος ή του μέλλοντος με medieval ή science fiction προέλευση, πότε καβάλα με την καλή τους επάνω σε λευκούς μονόκερους και πότε σούζα με τις διαστημικές τους μηχανές και φευγάτες γκόμενες στη σέλα!
Ποιοί πραγματικά είναι:
Φανατικοί comic/video game nerds που ακόμη τους φέρνει η μαμά το πρωινό στο δωμάτιο και τους τις βρέχει αν δε το φάνε όλο! Η μοναδική ερωτική κατάκτηση της ζωής τους είναι η ταστιέρα της progressive-άδικης κιθάρας τους και η ζωγραφιστή γκομενίτσα του ολοκαίνουργιου (σε αυθεντικό dvd) επικής φαντασίας Ιαπωνικού anime που παρήγγειλαν από το Amazon! Αξίες όπως ο ρομαντισμός, η αληθινή αγάπη, ο ιπποτισμός και άλλα τέτοια expansion της Χιονάτης και του παπουτσωμένου γάτου κατέχουν ιδιαίτερη θέση στην ευαίσθητη καρδιά τους, ενώ το γεμάτο άλατα από την ιδρωτίλα t-shirt των blind guardian/ dream theater τους συντροφεύει από την νηπιακή ηλικία (στην οποία συχνά παραμένουν και κατόπιν ενηλικίωσης). Την εικόνα συμπληρώνουν τα μεγάλα στρογγυλά γυαλιά και η εφηβική ακμή που ακόμη δεν έφυγε, η στρουμπουλή διάπλαση ή εντελώς αντίθετα ο καχεκτικός σωματότυπος με καρεδάκι σοφιστικέ μαλλί και κυριλέ πουκαμισάκι! Συχνά ο power-ας φαντάζεται πως σώζει τη λατρεμένη του πριγκίπισσα από τους κακούς και κατόπιν παντρεύονται κάτω από τη γιορτινή ατμόσφαιρα του παλατιού και το σεληνόφως, πριν η κατακλυσμικής ισχύος και απρόσμενη φάπα από τους θρασάδες κολλητούς τους (που βρίσκονται κάπου εκεί κοντά αδειάζοντας μπύρες αβέρτα) τους ξυπνήσει απότομα από το λήθαργο!!! H μόνιμη διαφωνία τους είναι σχετικά με το ποιος… το παίζει καλύτερα (το σόλο στην κιθάρα) και σε όλες τους τι τσέπες υπάρχουν μουχλιασμένες παρτιτούρες/ταμπλατούρες συντροφιά με συσκευασίες από smarties και Twix, ξεχασμένες από την εποχή του δημοτικού σχολείου!
Προτεινόμενη μουσική για το είδος:
Βlind Guardian, Hammerfall, Avantasia, Helloween (τα 3 πρώτα άλμπουμ ΜΟΝΟ), GammaRay, Powerwolf, Iron Savior, Paragon, Stratovarius, Metalium, Sabaton, Symphony X, Dream Theater, Fates Warning, Viper, Helloween (MONO τα 3 πρώτα άλμπουμ), Ιced Earth, Rhapsody, Crystal Viper, Primal Fear, Wisdom, Firewind, Edguy… και άλλεςΑ! Και Helloween (ΜΟΝΟ τα πρώτα 3 άλμπουμ)!!!

2. HEAVY METAΛΑΔΕΣ
Γατάκια όλοι όρθιοι και βαράτε προσοχή! Προελαύνουν οι «σκληροί, βαριοί κι ασήκωτοι» της φάσης!

Τι πιστεύει η κοινωνία:
Τίποτα! Κανείς δεν τολμά να εκφέρει γνώμη για έναν TRUE HEAVY τυπά!

Τι πιστεύουν οι ίδιοι πως είναι:
To ατσάλι αυτοπροσώπως! Άλλοτε απόγονοι του ΚΟΝΑΝ και αδέρφια εξ αίματος των MANOWAR κι άλλοτε σκληροί και βλοσυροί μηχανόβιοι τσοπεράδες που συχνά διασχίζουν τα κατσάβραχα από την Καλαμπάκα ως το Μέτσοβο κι από το Ζαγκλιβέρι ως το Χορτιάτη ενώ φαντάζονται πως μπροστά τους απλώνεται η έρημος της Αριζόνα και στο επόμενο Motel τους περιμένουν ξανθούλες Τεξανές με καυτά κορμιά πρόθυμες να… τους πλύνουν τα οχήματα με μπόλικη σαπουνάδα… Aντ΄αυτού και προς μεγάλη τους απογοήτευση εμφανίζεται η κυρά-Μαριώ, η βλάχα γυναίκα του βενζινά! Το αγριεμένο τους βλέμμα φωνάζει «πόλεμος» από χιλιόμετρα, ενώ τα γυαλιστερά δερμάτινα με τα patches και τα γυαλιά ηλίου προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερο πρεστίζ στο ήδη βαρύ κι ασήκωτο, γαλουχημένο με ατσάλι image τους! Λάτρεις της ελεύθερης και μποέμικης ζωής, των leather chicks, της HEAVY METAL αλητείας και του TRUE METAL LIFESTYLE, δεν ανέχονται φλώρους και false άτομα στη φάση, γι’αυτό είναι πάντα πρόθυμοι να αρχίσουν στις γρήγορες σφαλιάρες τους αδαείς πιτσιρικάδες που δεν ξέρουν απ έξω πόσα δευτερόλεπτα διαρκεί το κάθε κομμάτι, του κάθε cd, της δισκογραφίας των Agent Steel! Μιλούν συχνά για το ΜETAL σα να επρόκειτο για του παππού τους το αμπέλι, χρησιμοποιώντας συχνά φράσεις όπως «μην ακούσω κουβέντα για τη μπάντα μου, σας έφαγα!» ενώ τα χέρια τους κοσμούν τατουάζ με θυμωμένους και συνοφρυωμένους ταύρους που θυμίζουν περισσότερο το λογότυπο του «Λαβάς τυρί» ή τη μασκότ των Chicago Bulls, στην καλύτερη!
Ποιοί πραγματικά είναι:
Όταν οι ρόδες χορεύουν! Συνήθως γεροξούρες μπυρόβιοι και νοσταλγοί της δεκαετίας του 80, «να γεράσω να παινεύομαι» δηλαδή και με στυλάκι που παραπέμπει σε κάτι ανάμεσα σε εξώφυλλο του «feel the fire» των Overkill και Greek καμάκια στη σύνταξη που ξεπήδησαν από cult ταινίες της αγαπημένης τους εποχής! Η ξεπλυμένη «μίλφ» που έχουν για γυναίκα κι εκλεκτή της καρδιάς τους συνήθως τους περιμένει με τον πλάστη για τη ζύμη πίσω από την πόρτα, όταν επιστρέφουν ξενυχτισμένοι μετά από ολονύκτια μπυροποσία με τα κολλητήρια (και άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια να ρίξουν καμιά πιτσιρίκα). Ευτυχώς το τσοπεράδικο κράνος τους που παραπέμπει σε γερμανό του Β’ Παγκοσμίου τους σώζει πάντα το κρανίο από τη συζυγική μανία, ενώ αρέσκονται στο να αφηγούνται παραμύθια στους νεότερους «μεταλισκούς» σχετικά με το «πόσο γαμάτα ήταν τότε, στο live after death το 85 στο Long Beach του LA», εννοώντας πόσες φορές είχαν λιώσει εκείνη την παλιά VHS του συγκεκριμένου Live, μέχρι να κοπεί η ταινία! Η γλώσσα του σώματος που ακολουθούν είναι συνήθως «η στάση του τοτέμ», δηλαδή το να παραμένουν για 3 ολόκληρες ώρες αμίλητοι στο μπαρ, σε στάση όρθια και με τις γροθιές σφιγμένες, κοιτάζοντας τριγύρω αγριεμένοι και σπέρνοντας με ικανοποίηση για άλλη μια νύχτα τον τρόμο στους «νέους» και τα «ψάρια» της φάσης, πιστεύοντας πως έτσι θα γοητεύσουν και τη Μπουμπού τη σερβιτόρα που μόλις ήρθε φοιτήτρια στην πόλη από το χωριό της τους άνω τραχανάδες.
Προτεινόμενη μουσική για το είδος:
Όλο το NWOBHM και το ρεύμα της Bay Area γενικώς, αλλά και Glam και γενικά ότι παραπέμπει σε Rock/Metal κλασικούρα: Metallica, Iron Maiden, Judas Priest, Motorhead, Overkill, Agent Steel, Jag Panzer, Running Wild, Dio, Twisted Sister, Manila Road, Cirith Ungol, Savatage, LA Guns, Black Sabbath, Ozzy, Rainbow, Ηeir Apparent, Blitzkrieg, AC DC, Motley Crue, WASP, Guns n Roses, Gary Moore, Led Zeppelin, King Diamond, Ritchie Blackmore, Rory Gallagher κ.τ.λ., κ.τ.λ.

(Έπεται συνέχεια… Until the next time… KEEP IT HEAVY, BROTHERS!!! \m/ )

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου