Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Προ των πυλών του υπουργείου Εσωτερικών της Ταϊλάνδης οι διαδηλωτές

Προ των πυλών του υπουργείου Εσωτερικών της Ταϊλάνδης οι διαδηλωτές
Προ των πυλών του υπουργείου Εσωτερικών της Ταϊλάνδης συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, μία ημέρα αφότου εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών, εντείνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναγουάτρα....

Πέραν του υπουργείου Εσωτερικών, οι διαδηλωτές βάδισαν και προς τα υπουργεία Αγροτικής Πολιτικής, Μεταφορών, Αθλητισμού και Τουρισμού.

Η κυβέρνηση έχει διατάξει την εκκένωση των πολιορκούμενων υπουργείων, ενώ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι διαδηλωτές που βρίσκονται έξω από το υπουργείο Εσωτερικών έδωσαν στο προσωπικό μία ώρα διορία προκειμένου να αποχωρήσουν.

Την απόφαση της κυβέρνησης να «μη χρησιμοποιήσει βία» επαναβεβαίωσε εν τω μεταξύ η πρωθυπουργός Σιναγουάτρα, προσερχόμενη στη Βουλή το πρωί της Τρίτης.

Αιτία των μαζικών κινητοποιήσεων, που βρίσκονται πλέον στην τρίτη συναπτή ημέρα τους, είναι ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που θα παραχωρούσε αμνηστία σε κατηγορούμενους που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Μεταξύ των κατηγορούμενων που θα ευνοούνταν είναι ο αδελφός της νυν πρωθυπουργού, πρώην πρωθυπουργός Τακσίν Σιναγουάτρα, που ανατράπηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις το 2006, αλλά παραμένει μία ισχυρή επιρροή στην πολιτική ζωή της ασιατικής χώρας.

Το επίμαχο νομοσχέδιο καταψηφίστηκε στη Γερουσία στις αρχές Νοεμβρίου.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου