Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Στο ΣτΕ κατά του νέου νόμου για τα ΑΕΙ

Την ακύρωση του νέου νόμου για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ ζητούν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (Ν.4009/2011).


Η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποφάσισε να επικυρώσει την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως προς την αντισυνταγματικότητα του νέου Νόμου.

Ακόμη, η Σύγκλητος στηρίζει την πρόταση να δημιουργηθεί μία Επιτροπή που θα προτείνει αλλαγές στο νέο Νόμο.

Δηλώνει επίσης, ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για να αναδείξει τα λάθη, τις ανεπάρκειες και τις δυσλειτουργίες του νέου Νόμου, γι' αυτό

Τέλος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, θα ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στα Πανεπιστήμια, "παγώνοντας" τις διαδικασίες εκλογής των Συμβουλίων των Πανεπιστημίων.

Συνάντηση Διαμαντοπούλου με πρυτάνεις

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε σήμερα, 24/11/2011, με τα προεδρεία της ΠΟΣΔΕΠ, της ΟΣΕΠ –ΤΕΙ και της ΕΕΕ, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Κώστα Κοκκινοπλίτη, και του Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλη Παπάζογλου.

Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην εφαρμογή του νέου νόμου. Η Υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, τόνισε ότι είναι ανοιχτή σε προτάσεις που θα διευκολύνουν τα Ιδρύματα στην εφαρμογή του νόμου.

Συζητήθηκαν, επίσης, τα ακαδημαϊκά κριτήρια για τη χωροταξική αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που θα ανακοινωθούν σύντομα. Είναι αναγκαίο τα ΑΕΙ να προχωρήσουν σε εσωτερικές αναδιαρθρώσεις για τη δημιουργία Σχολών με στόχο την καλύτερη λειτουργία τους.

Στη συνάντηση τέθηκαν και ζητήματα Έρευνας ενόψει του σχετικού σχεδίου νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το προσεχές διάστημα.

Τέλος, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενημέρωσε τις Ομοσπονδίες ότι το θέμα του μισθολογίου τους θα συζητηθεί με το Υπουργείο Οικονομικών μετά τον προϋπολογισμό.





news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου