Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Νεκρός ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο Τοπκαπί στην Κωνσταντινούπολη

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα το πρωί έναν ένοπλο Λίβυο, ο οποίος είχε ανοίξει νωρίτερα πυρ στο παλάτι του Τοπκαπί, στην Κωνσταντινούπολή, τραυματίζοντας δυο ανθρώπους.

Όπως μεταδίδει το Ροΐτερς, ο δράστης άρχισε να πυροβολεί στην αυλή του ιστορικού παλατιού, που αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο, την ώρα που άνοιγε τις πύλες του για να υποδεχτεί τους τουρίστες, ενώ οι δυνάμεις ασφάλειάς κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν σχεδόν μια ώρα μετά.


Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, ο δράστης ήταν Λίβυος υπήκοος, γεννηθείς το 1975 και εισήλθε στην Τουρκία στις 27 Νοεμβρίου, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού.

Ο Νομάρχης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι ο δράστης πυροβολήθηκε αφού αρνήθηκε να παραδοθεί, ενώ δεν έκανε καμία δήλωση για τα πιθανά αίτια της επίθεσης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, από την επίθεση τραυματίστηκαν ένας στρατιώτης και ένας μέλος του προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας. Οι πρώτοι πυροβολισμοί ακούστηκαν μόλις άνοιξαν οι πύλες του παλατιού, τη στιγμή που μια ομάδα τουριστών ετοιμαζόταν να εισέλθει στο χώρο.




Sigmalive/ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου