Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τα δακρυγόνα σκότωσαν ένα βρέφος 9 μηνών – Νέες συγκρούσεις στην Ταχρίρ, 38 οι νεκροί της Αιγύπτου

Εκτός ελέγχου για πέμπτη μέρα η κατάσταση στην Αίγυπτο, με τους νεκρούς να αυξάνονται και τις συγκρούσεις να γίνονται όλο και πιο βίαιες.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας Αλ Αχράμ πως ανάμεσα στα θύματα είναι και ΕΒΑ βρέφος 9 μηνών, συγκλονίζει. Το μωρό άφησε την τελευταία του πνοή από ασφυξία στην πόλη Τάντα του Δέλτα του Νείλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το βρέφος βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του κοντά στη διεύθυνση Ασφαλείας της πόλης, όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να εισβάλουν στο κτίριο!
Ακόμη ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Αλεξάνδρεια, όπου νωρίς το πρωί της Τετάρτης ξέσπασαν συγκρούσεις.

Στην πλατεία Ταχρίρ, περίπου 3.000 άνθρωποι εξακολουθούν να παραμένουν συγκεντρωμένοι και να απαιτούν την πτώση της στρατιωτικής κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές επιτίθενται με πέτρες και η αστυνομία με αληθινές σφαίρες. Οι νεκροί έχουν ήδη φτάσει τους 3.

«Ήταν σίγουρα πραγματικές σφαίρες, όμως δεν μπόρεσα να τους εξετάσω πριν σταλούν σε νοσοκομεία. Το κεφάλι του ενός είχε συνθλίβει», είπε ο Σάντι αλ-Νάγκαρ, γιατρός στο νοσοκομείο εκστρατείας που έχει εγκατασταθεί στο τέμενος Όμαρ Μάκραμ στην πλατεία Ταχρίρ.




newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου