Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Συνελήφθη στη Βενεζουέλα μεγαλέμπορος ναρκωτικών

Συνελήφθη στη Βενεζουέλα ένας από τους πλέονκαταζητούμενους άντρες στην Κολομβία, ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών Μαξιμιλιάνο Μπονίλα Ορόζκο, ο οποίος και θα παραδoθεί στις αμερικανικές αρχές, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προσφέρει αμοιβή ύψους πέντε εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.


Η ανακοίνωση της σύλληψης έγινε από τον πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος κατά τη διάρκεια συνάντησής του στη Βενεζουέλα με τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Μπονίλα, γνωστός και ως «Βαλενσιάνο» έχει στείλει τόνους κοκαΐνης στις ΗΠΑ μέσω της Κεντρικής Αμερικής και του Μεξικό, ενώ διατηρούσε και στενή συνεργασία με τους Ζέτας, ένα από τα πιο σκληρά και οργανωμένα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικό.

Ο 39χρονος Βαλενσιάνο θα απελαθεί και θα παραδoθεί στις αμερικανικές αρχές για να δικαστεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βενεζουέλας Ταρίκ Ελ Αϊσάμι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο καταζητούμενος συνελήφθη σε ένα σπίτι στην κεντρική πόλη Μαρακαΐ και είχε επάνω περίπου 180.000 δολάρια στο νόμισμα της Βενεζουέλας.

Ο Σάντος δήλωσε ότι οι κολομβιανές αρχές παρείχαν τις απαραίτητες πληροφορίες στις αρχές της Βενεζουέλας ώστε να εντοπίσουν τον Μπονίλα και πραγματοποιήσουν τη σύλληψη. «Είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους εμπόρους ναρκωτικών, ο οποίος έχει προκαλέσει τρομερή ζημιά στη χώρα μας. Η σύλληψή του ήταν πραγματικά ένας εξαιρετικά σημαντικός στόχος για τις κολομβιανές αρχές.», είπε.

«Γνωρίζουμε ότι ο λαός σας, οι αρχές σας κυνηγούσαν αυτό το άτομο για πολύ καιρό. Αυτό είναι ένα πολύ καλό δώρο καλωσορίσματος.», δήλωσε με τη σειρά του ο Τσάβεζ στον κολομβιανό πρόεδρο, από το προεδρικό μέγαρο, στο Καράκας.

Μάλιστα, ο ηγέτης της Βενεζουέλας έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τη σύλληψη του Μπονίλα «μια ευτυχή σύμπτωση».
Παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές τους διαφορές και οι δύο πρόεδροι εξήραν το γεγονός ως παράδειγμα της αυξημένης συνεργασίας μεταξύ των χωρών τους.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου