Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κενά και αντιδράσεις μετά την υλοποίηση της εφεδρείας

Με προβλήματα και αντιδράσεις άρχισε ηυλοποίηση του μέτρου της εφεδρείας. Περίπου20.000 δημόσιοι υπάλληλοι οδηγήθηκαν στην πόρτα της εξόδου την Δευτέρα, με την ΑΔΕΔΥ να κάνει λόγο για «αποφράδα ημέρα».

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Ομονοίας στις 16:00 σήμερα, Τρίτη, ενώ την Πέμπτη ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ οργανώνουν 24ωρη απεργία.


Στους φορείς του Δημοσίου επικρατεί αναταραχή, τόσο λόγω της εφεδρείας καθ' αυτής στην οποία οδηγούνται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από τους οποίους κάνουν λόγο για αδικίες και ανατροπή της ζωής τους, όσο και λόγω των κενών που δημιουργούνται στις υπηρεσίες.

Σε αρκετές υπηρεσίες, δε, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις και λάθη στην επίδοση των διαπιστωτικών πράξεων σε εκείνους που μπήκαν στην εφεδρεία.

Αλαλούμ επικρατεί και με τους υπαλλήλους που είχαν αναγνωρίσει μισθολογικά και βαθμολογικά προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, καθώς συμπλήρωναν 33 χρόνια και πλέον προϋπηρεσίας, και όπως λένε τους κοινοποιήθηκε λανθασμένα ένταξη στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας απηύθυνε επιστολή στους συναδέλφους του υπουργούς για επιτήρηση της διαδικασίας προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι το Δημόσιο χάνει τα πιο έμπειρα και ικανά στελέχη του και καταγγέλλει ότι το 60% του βασικού μισθού που θα παίρνουν ως αποζημίωση οι «έφεδροι» είναι ουσιαστικά ένα επίδομα ανεργίας.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης.



Πηγή: in.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου