Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Βίντεο σοκ: Ρατσιστικό ξέσπασμα μέσα στο τραμ

Σάλο προκάλεσε η ρατσιστική συμπεριφορά μιας Βρετανίδας, σε τραμ του νότιου Λονδίνου. Έχοντας στα χέρια της το παιδί της, άρχισε αναίτια να βρίζει με ακατανόμαστες εκφράσεις αλλοδαπούς επιβάτες, κατηγορώντας τους ότι ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας.

Επιβάτης του τραμ, κατέγραψε με το κινητό του την 34χρονη γυναίκα, η οποία έβριζε ασταμάτητα, προκαλώντας την οργή όχι μόνο των αλλοδαπών, αλλά και συμπατριωτών της που επιχείρησαν να την σταματήσουν.

Η πιο κακιά γυναίκα της Βρετανίας by Matsomenos


Όταν μια επιβάτης της ζήτησε να προσέχει τη γλώσσα της γιατί υπάρχουν μικρά παιδιά στο τραμ εκείνη απάντησε: "Έχω και εγώ μικρό παιδί" και πρόσθεσε "Γύρνα στη χώρα σου".

Τότε παρενέβη μια άλλη γυναίκα φωνάζοντας "είμαι Βρετανίδα. Τι έχεις να πεις σε μένα;"

Η δημοσίευση του βίντεο, το οποίο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και προβλήθηκε πάνω από 2.000.000 φορές, προκάλεσε και την παρέμβαση των βρετανικών αρχών.

Σύμφωνα με το BBC, η 34χρονη συνελήφθη, ενώ η αστυνομία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τον ακριβή χρόνο και τόπο του περιστατικού.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας μεταφορών της Βρετανίας δήλωσε ότι αφού το βίντεο δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, ξεκίνησε έρευνα.

Μάλιστα ζήτησε από τους αυτόπτες μάρτυρες να βοηθήσουν για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

"Δεν θα ανεχθούμε ρατσιστικές συμπεριφορές οποιουδήποτε είδους και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τιμωρείται όποιος προσβάλλει τους συνανθρώπους του στα μέσα μεταφοράς" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.






Sigmalive/news 24,7

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου