Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Την Τρίτη πιθανό να εγκριθεί η 6η δόση για την Ελλάδα

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι πιθανό να εγκρίνουν την επόμενη δόση έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα την Τρίτη και να συμφωνήσουν σε λεπτομέρειες για το πώς να μοχλεύσουν το ταμείο διάσωσης EFSF, σε περίπτωση που Ιταλία και Ισπανία χρειαστούν επίσης οικονομική βοήθεια, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν ζητήσει από όλα τα κύρια ελληνικά κόμματα γραπτή δέσμευση για στήριξη των μεταρρυθμίσεων που θα περιλαμβάνονται στο δεύτερο πακέτο έκτακτης χρηματοδότησης για την Αθήνα, αξίας 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Η υποστήριξή τους αποτελεί προϋπόθεση για την απελευθέρωση της έκτης δόση της βοήθειας, χωρίς την οποία η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών.

''Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα αποφασίσουμε για την έκτη δόση, έτσι υποθέτω ότι είναι η τυχερή'', ανέφερε αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

''Καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε την παραλαβή των δεσμεύσεων σε γραπτή μορφή από τις κύριες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα'', είπε ο αξιωματούχος.

''Πρέπει να το δούμε αυτό, τι σημαίνει στην ουσία'' - τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη, ''αλλά αν όλα πάνε καλά θα πρέπει να είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε σε αυτό'', πρόσθεσε.


SigmaLive/ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου