Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κλειστό το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Κλειστό είναι σήμερα, Δευτέρα, το κεντρικό κτίριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοί του διαμαρτύρονται για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας.

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος έχει ήδη πάρει απόφαση για διήμερη αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος και στις 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου για τον ίδιο λόγο. Όπως αναφέρεται σε απόφαση των μελών της, το πανεπιστήμιο απειλείται πλέον με «αποψίλωση», καθώς θα μείνουν ελάχιστοι εργαζόμενοι και νευραλγικοί τομείς των υπηρεσιών του θα παραλύσουν.


Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση της Συγκλήτου: «Η αναγκαστική συνταξιοδότηση και η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας αφ' ενός μεν αποτελεί πλήγμα για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους καταρρακώνει ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά, αφετέρου δε απογυμνώνει το ήδη ελλιπές προσωπικό του Πανεπιστημίου από σημαντικότατους υπαλλήλους, το κενό των οποίων θα δημιουργήσει ανυπέρβλητη δυσλειτουργία έως και την πλήρη αδρανοποίηση τομέων ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και την έρευνα καθώς και για την ομαλή λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος».

«Τέτοιες ενέργειες της Πολιτείας υποβαθμίζουν το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη φάση εφαρμογής του νέου Νόμου, ο οποίος είχε ως διακηρυγμένο στόχο του την αναβάθμιση της ποιότητας και τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ της χώρας μας» καταλήγει η απόφαση της Συγκλήτου.



Πηγή: tovima.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου