Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Το ΑΠΘ απέκτησε τον δικό του εκδοτικό οίκο

Το δικό του εκδοτικό οίκο αποκτά τοΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων από τα συγγράμματα των μελών ΔΕΠ, αλλά και από τα επιστημονικά περιοδικά ή τις επετηρίδες.

Στο εκδοτικό του πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνονται τόσο το επαρκές πανεπιστημιακό σύγγραμμα όσο και το καλό επιστημονικό βιβλίο. Επίσης, θα υπάρξει μέριμνα για την έκδοση διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημονικών περιοδικών.


O Εκδοτικός Οίκος του ΑΠΘ θα αρχίσει να εκδίδει επιστημονικά βιβλία, που απευθύνονται στο γενικό μορφωμένο κοινό, τους μαθητές και τους φοιτητές. Τα βιβλία αυτά θα κυκλοφορούν μέσω των βιβλιοπωλείων, χωρίς να αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και ως διδακτικά πανεπιστημιακά συγγράμματα.

Οι εκδόσεις αναμένεται να εξοικονομήσουν χρήματα για το πανεπιστήμιο από τα συγγράμματα των μελών ΔΕΠ, αλλά και από τα επιστημονικά περιοδικά ή τις επετηρίδες, που τα τελευταία δύο χρόνια κόστισαν περίπου 240 χιλιάδες ευρώ.

Η τελετή εγκαινίων - παρουσίαση του εκδοτικού οίκου του Α.Π.Θ. «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΘ/AUTH PRESS» την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 11.00 πμ στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ.




πηγή: seleo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου