Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ο μονάρχης της Ιορδανίας έδωσε χάρη σε 46 φυλακισμένους ισλαμιστές

Ο μονάρχης της Ιορδανίας Αμπντάλα Β' απένειμεχάρη χθες σε 46 φυλακισμένους ισλαμιστές, την δεύτερη ομάδα κρατουμένων που απελευθερώνεται μετά την δέσμευση της κυβέρνησης να βγουν από τις φυλακές «όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι», όπως ανέφεραν δικαστικές πηγές.

Οι αρχές στην Ιορδανία κατηγορούσαν τους πιστούς μιας φονταμενταλιστικής εκδοχής του σουνιτικού ισλάμ, του σαλαφισμού, ότι είναι «τρομοκράτες». Οι 46 κρατούμενοι είχαν καταδικαστεί από δικαστήρια κρατικής ασφαλείας σε ποινές κάθειρξης έως και 15 ετών διότι φέρονταν να συνωμοτούσαν για να διαπράξουν «τρομοκρατικές ενέργειες».

Νωρίτερα τον Νοέμβριο ο Ιορδανός μονάρχης είχε δώσει αμνηστία σε 22 σαλαφιστές.

«Η κυβέρνηση σχεδιάζει να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που ανήκουν στις αποκαλούμενες τρομοκρατικές οργανώσεις για να τους δώσει μια ευκαιρία να επανορθώσουν την συμπεριφορά τους και να επανενταχθούν στην κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για τα μέσα ενημέρωσης Ρακάν Ματζάλι.

Η απελευθέρωση των σαλαφιστών εγκλείστων ακολουθεί τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούσαν συγγενείς τους επί μήνες απαιτώντας να βγουν από τις φυλακές.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου