Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ευέλπιδες ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου

Σοκ προκαλεί η πληροφορία που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά το επίσημο μέρος της εκδήλωσης ο αρχηγός των ευελπίδων(το όνομα του οποίου βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας) σηκώθηκε στο βήμα, ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες και άρχισε να εξηγεί στους συναδέλφους του ότι «η επανάσταση της 21ης Απριλίου» είχε διαστρεβλωθεί.


Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο υποκινητής της ομάδας των σπουδαστών υπήρξε και ο επικεφαλής της ομάδας που οποία κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, αρνήθηκε να υπακούσει στις διαταγές των ανωτέρων του για αποχώρηση και παρήλασε ανάμεσα στο πλήθος, τραγουδώντας "Μακεδονία Ξακουστή".

Στη συνέχεια, μαζί με άλλα πέντε άτομα τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Η πλειονότητα των ευελπίδων παρέμεινε στις θέσεις τους ζητωκραυγάζοντας σχετικά συνθήματα.


«Προσβλητικό, προκλητικό και απαράδεκτο» χαρακτηρίζει το περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλοςσε ανακοίνωσή του δίδοντας παράλληλα εντολή οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν άμεσα στις δέουσες ενέργειες.

Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές, ότι δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας.



newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου