Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Αναζητούν εργασία μέσω Facebook

Σημαντικό εργαλείο στην αναζήτηση εργασίας αποτελεί και η χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης (social media), και συγκεκριμένα των επαγγελματικών δικτύων, καθώς η χρήση τους αυξάνει τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας.

«Ο μέσος Έλληνας απόφοιτος δεν έχει ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με το κομμάτι των επαγγελματικών social media. Χρησιμοποιεί μεν το facebook, αλλά κυρίως για κοινωνικούς σκοπούς. Ωστόσο, οφείλει να δημιουργήσει ένα σωστό επαγγελματικό προφίλ, με όλα τα στοιχεία του και τις λέξεις κλειδιά που αναζητούν οι εταιρείες.
Ο εργοδότης θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να τον βρίσκει on line και να βλέπει το προφίλ του» επισημαίνει ο διευθυντής της Εταιρίας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Grecruitment, Σταύρος Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου προτείνει την συστηματική ενασχόληση με το προφίλ και την αναζήτηση εργασίας, σε καθημερινή βάση, για τουλάχιστον ένα 8ωρο, όπως θα έκανε ένας πραγματικός εργαζόμενος. «Για τον Έλληνα, ψάχνω δουλειά σημαίνει να στείλει 30 βιογραφικά το χρόνο, ενώ θα πρέπει να στέλνει 30 τη μέρα. Είναι σημαντικό να ξεκινάς τη μέρα σου σαν να πρόκειται να πας στη δουλειά, και όχι με τις πυτζάμες ή τις φόρμες» υποστηρίζει.




Sigmalive/Zougla

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου