Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΗΧΘΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΤ έσπασαν την κατάληψη στο κέντρο της ΔΕΗ

Νέα ένταση στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος στη Μεσογείων. Κλειστό το ένα ρεύμα η Μεσογείων. Στο σημείο και μέλη του "Δεν Πληρώνω". Δεκατρείς μέχρι στιγμής οι προσαγωγές συνδικαλιστών 

Δύο διμοιρίες αστυνομικών και μία διμοιρία των ΜΑΤ πήραν νωρίτερα σήμερα το πρωί μετά από αψιμαχίες με τους συνδικαλιστές τις θέσεις τους μπροστά από το κτίριο, όπου στεγάζεται το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος.


Στην οδό Μεσογείων, παραμένουν προς το παρόν συγκεντρωμένοι συνδικαλιστές, που αντιδρούν στην εντολή διακοπής ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν έχουν πληρώσει το τέλος.

"Καλώ τους άνεργους και τους συνταξιούχους να έρθουν εδώ. Αυτός ο αγώνας αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Εμείς δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το ρεύμα ως μέσο εκβιασμού. Να πάνε να κόψουν το ρεύμα οι βουλευτές και οι υπουργοί, που ψήφισαν το νόμο.

Εμάς την ανθρωπιά μας δεν μπορεί κανένας νόμος να μας την πάρει. Αυτόν το νόμο θα τον ακυρώσουμε στην πράξη", δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Γ. Δήμας, μέλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κατήγγειλε τη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των συνδικαλιστών και εργαζομένων της ΔΕΗ, που "δίνουν αγώνα για να μην καταργηθεί το άδικο τέλος των ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ".

Τριμελής επιτροπή θα αποφασίζει την εξαίρεση

Στον "αέρα" τα κριτήρια για τη διακοπή παροχής ρεύματος στους πολίτες που δεν πλήρωσαν το λογαριασμό της ΔΕΗ λόγω της εισφοράς στα ακίνητα.

Μέχρι στιγμής, έχει αποφασιστεί να εξαιρούνται άτομα με αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής, που θα αποφασίζεται από τριμελή επιτροπή σε κάθε εφορία.

Κατά συνέπεια, άτομα με αναπηρία άνω του 80% και τα προστατευόμενα μέλη καθώς και οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, θα εξαιρούνται της διακοπής ρεύματος.

Πάντως, για όσους δεν εξαιρεθούν και δεν πληρώσουν το ρεύμα και το χαράτσι των ακινήτων, θα δίνεται εντολή να διακόπτεται το ρεύμα, αφού περάσουν 40 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.

Επίσης, όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση λόγω μείωσης αποδοχών και πληρωμής στεγαστικών θα γίνεται ρύθμιση. Υπάρχει σκέψη το τέλος των ακινήτων να περάσει μέσα στη δόση του στεγαστικού δανείου, δηλαδή να πληρωθεί σε αρκετές δόσεις. Αυτό στην περίπτωση που το δάνειο έχει δοθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε Δημοσίους υπαλλήλους.

Τέλος, οι Δήμοι θα καλέσουν τους δημότες να διορθώσουν λάθη στα τετραγωνικά, τιμή ζώνης, παλαιότητα, ενώ σε λάθη που είτε είναι υπέρ του πολίτη είτε εις βάρος του θα γίνεται συμψηφισμός στο λογαριασμό της ΔΕΗ


news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου