Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Εγκατέλειψαν 26 πτώματα στο Μεξικό σε 58 δεύτερα

Χρειάστηκε λιγότερο από ένα λεπτό σε τέσσερις κακοποιούς για να εγκαταλείψουν 26 σορούς μέσα σε τρία οχήματα σε μια πολυσύχναστη περιοχή στην Γκουανταλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της πολιτειακής Κυβέρνησης στο Χαλίσκο, Τομάς Κορονάδο, είπε ότι βάσει του βίντεο που συλλέχθηκε από κάμερες ασφαλείας οι 26 σοροί ανήκαν πιθανώς σε ανθρώπους που δολοφονήθηκαν από εκτελεστές της συμμορίας Los Zetas στο πλαίσιο μιας επιχείρησης εναντίον του καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα.


''Η επιχείρηση εγκατάλειψης των οχημάτων, στα οποία βρέθηκαν (οι σοροί) διήρκεσε κατά προσέγγιση 58 δευτερόλεπτα'', είπε ο Κορονάδο στην μεξικανική τηλεόραση.

Πρόσθεσε πως ελπίζει ότι το μαγνητοσκοπημένο υλικό από το επεισόδιο, που σημειώθηκε την Τετάρτη, ίσως συμβάλει να εντοπιστούν οι δράστες των φόνων. ''Τέσσερις άνθρωποι φαίνονται να εγκαταλείπουν το σημείο μέσα σε ένα ταξί'', ανέφερε.

Μήνυμα της συμμορίας Σέτας που βρέθηκε κοντά στις σορούς κατηγορεί τους κυβερνήτες των μεξικανικών πολιτειών Χαλίσκο και Σιναλόα ότι είναι ''στενοί φίλοι'' του Ισμαέλ Σαμπάντα, γνωστού και με το προσωνύμιο ''Ελ Μάγιο'' (''Μάιος''), ενός από τους ηγέτες του καρτέλ της Σιναλόα.



SigmaLive/ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου