Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αλλάζει ο χρονικός ορίζοντας των εκλογών;

Πολύ αργότερα από τις 19 Φεβρουαρίου - όπως έχει συμφωνηθεί - ενδέχεται να διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές, καθώς όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, μετατίθεται τον Ιανουάριο - από το Δεκέμβριο - η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.

"Θέλω να ελπίζω ότι όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι το αργότερο στις 29 Νοεμβρίου που είναι η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, οπότε πρέπει να δοθεί το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της 6ης δόσης για να ξεκινήσουν και διαδικασίες του ΔΝΤ για τη δική του εκταμίευση και προκειμένου να μπορέσουμε να απεμπλέξουμε τη διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα, γιατί, κατά τη λογική που διέπει το Ταμείο και κατά τους κανονισμούς του ΔΝΤ, όσο τρέχει το ισχύον πρόγραμμα δεν μπορεί να υποβληθεί αίτηση για το καινούργιο", δήλωσε.


Και πρόσθεσε: "Πρέπει να αποφασιστεί η εκταμίευση με το παλαιό πρόγραμμα για να υποβληθεί η αίτηση για το καινούργιο. Εάν θέλουμε να έρθει προς ψήφιση το πρόγραμμα με τη μορφή νέας δανειακής σύμβασης, έστω στις αρχές του Ιανουαρίου πλέον, γιατί βλέπω δύσκολο το Δεκέμβριο γιατί εργάσιμες μέρες περιορίζονται - κάθε μέρα χάνουμε πολύτιμο χρόνο για τη χώρα -, πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα και δεν υπάρχουν πλέον εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες εδώ ή αντιθέσεις. Υπάρχουν οι ζωτικές ανάγκες της χώρας και κανείς δεν μπορεί να παίξει με αυτές".

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα ξεκινά στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2012, ενώ το πρωί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τον προϋπολογισμό.

Νέα Δημοκρατία


Αναφορικά με τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, είπε ότι ισχύει το πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα ειδικότερα που συμφωνήθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων της ΝΔ με την ομάδα Βενιζέλου.


nooz.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου