Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΘΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ "Αν δεν γκρεμίσουμε, δεν θα έρθει η αλλαγή"

"Μέσα από την κρίση, έρχεται η Αναγέννηση". Εικόνες αποσύνθεσης από το θάνατο του Αλέξη, μέχρι σήμερα συνθέτουν ένα πρωτότυπο ντοκυμαντέρ, με τίτλο The Prism 2011. Δείτε το βίντεο της Ελλάδας του σήμερα μέσα από τα μάτια 14 φωτορεπόρτερ

Είναι μία ομάδα με έφεση στη φωτογραφία και την απεικόνιση μίας άλλης πραγματικότητας. Αυτής που φαίνεται μέσα από το φακό.


Krisis - Trailer - The Prism GR2011 by fon1972

Πιστοί στο ρητό "η ικανότητα καταγραφής του χρόνου είναι αυτή που μεταφέρει τις μνήμες από γενιά σε γενιά", 14 φωτορεπόρτερ συναντήθηκαν στην Ελλάδα που χτυπήθηκε από την πρωτοφανή κρίση του Ιανουαρίου του 2010.

Οι εικόνες που συνέθεσαν αντιστοιχούσαν σε χιλάδες ανείπωτες λέξεις. "Οι Έλληνες βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλά ερωτηματικά, όχι μόνο σχετικά με το μέλλον, αλλά και με το παρόν του ελληνικού έθνους, και το ρόλο του στη διεθνή κοινότητα. Σε αυτήν την ιστορική καμπή, ποιοι είναι οι ήρωες που αναδύονται μέσα από τα συντρίμια και τη σκόνη;", αναρωτήθηκαν οι ίδιοι.

Και από εκεί γεννήθηκε το The Prism 2011. Mία συλλογική καταγραφή της Ελλάδας του χειμώνα 2010-2011, μέσα από το φακό της ομάδας των "14" που έγιναν, για πρώτη φορά, multimedia αφηγητές, με την υποστήριξη των δημιουργών.

To The Prism GR2011 γυρίστηκε σε χρονικό διάστημα 16 εβδομάδων. Οι σκηνοθέτες Νίνα Μαρία Πασχαλίδου και Νίκος Κατσαούνης συνέλαβαν την ιδέα αυτή, θεωρώντας την ως έναν επαναστατικό τρόπο για να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

"Σήμερα, οι νέες τεχνολογίες έχουν προκαλέσει μια πραγματική επανάσταση στην αφήγηση και τη διάδοση των ιστοριών. Η δημοσιογραφία περνά από τα χέρια των λίγων στο ευρύ κοινό, το οποίο, έχει πλέον τη δυνατότητα να πει τη δική του ιστορία μέσα από τη δική του ματιά", ισχυρίζονται οι ικανότατοι δημιουργοί που έφτιαξαν το πρωτότυπο ντοκυμαντέρ στην ιστοσελίδα τους theprism.gr.

Το The Prism GR2011 ενώνει διαφορετικές οπτικές και εξερευνά τις πολύπλευρες διαστάσεις ενός βασανισμένου τόπου.

Συνδυάζοντας τα multimedia - ένα μοναδικό εργαλείο αφήγησης- και τις κάμερες D-SLR, το The Prism είναι ένα συλλογικό ντοκιμαντέρ από ανερχόμενους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι συμβάλλουν στη δημιουργία του με την εμπειρία τους αλλά και την προσωπική τους ματιά.

Για το The Prism συνεργάζονται, ακόμη, διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, σημαντικοί μουσικοί και πολλοί άλλοι δημιουργικοί συντελεστές, χωρίς τη συμμετοχή των οποίων το The Prism δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Παρακολουθήστε το ασύλληπτο βίντεο για την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας. Αυτής που συνδυάζει τα όμορφα τοπία, τα δεκάδες νησιά, τα προβλήματα στη γραφειοκρατία και την ελλιπή πρόνοια για τα ΑΜΕΑ, μέχρι εκείνη που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με τα επεισόδια του περασμένου Ιουνίου. Πιο επίκαιρος από ποτέ ο θάνατος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.




news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου