Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

«Οι Γερμανοί ενισχύουν την ελληνική οικονομία»

Τις αυξημένες αφίξεις Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα επισημαίνει άρθρο της φλαμανδόφωνης εφημερίδας «De Tijd», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, υπό τον τίτλο «Γερμανοί τουρίστες ενισχύουν την ελληνική οικονομία».

«Παρά τις τεταμένες σχέσεις που επικρατούν μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας σε πολιτικό επίπεδο, ο μέσος Γερμανός εξακολουθεί να έχει την Ελλάδα στην καρδιά του και να την επισκέπτεται όποτε του δοθεί ευκαιρία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.


Επιπλέον, παραθέτοντας στοιχεία για τις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2011, το άρθρο σημειώνει ότι οι αφίξεις Γερμανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με πέρυσι, καθώς περίπου 2.000.000 Γερμανοί επέλεξαν να κάνουν φέτος διακοπές στην Ελλάδα.

Όπως εξάλλου σημειώνεται, τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο τουρισμός καταγράφει άνοδο στην Ελλάδα, καθώς την επισκέφθηκαν συνολικά 10,4% περισσότεροι τουρίστες συγκριτικά με πέρυσι.

Τέλος, επισημαίνεται ότι δυστυχώς για την Ελλάδα, οι ξένοι τουρίστες ξόδεψαν φέτος λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές, καθώς τα κατά κεφαλήν έξοδά τους δεν ξεπέρασαν τα 654 ευρώ κατά μέσο όρο.


Sigmalive/Zougla

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου