Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ: ''Χωρίς υπογραφή δεν υπάρχουν λεφτά''

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ τόνισε σήμερα ότι χρειάζεται η υπογραφή όχι μόνο του Ελληνα Πρωθυπουργού αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει η καταβολή της 6ης δόσης. 

Μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2012, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι ''το ελληνικό ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί ακόμη γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης''.


''Και γι΄ αυτό απαιτείται, και οφείλω να το πω σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου, πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι δεν χρειαζόμαστε μόνον την υπογραφή του Ελληνα Πρωθυπουργού αλλά και τις υπογραφές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει καταβολή της 6ης δόσης», είπε η κ. Μέρκελ.

Στο μεταξύ, ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται σήμερα στις εγγυήσεις.

Η ιστοσελίδα του Stern γράφει ''νέα βοήθεια μόνον κατόπιν ενυπόγραφων δεσμεύσεων''.

''Χωρίς υπογραφή δεν υπάρχουν λεφτά'', σημειώνει το ειδησεογραφικό N-TV, ενώ ''Το Eurogroup επιμένει σε υπογραφές από την Αθήνα'', είναι ο τίτλος του N24.

''Η Αθήνα απειλείται με χρεοκοπία επειδή ο Σαμαράς δεν υπογράφει'', είναι ο τίτλος στην Badische Zeitung, η οποία σημειώνει: «Η Ελλάδα σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ηδη την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να κριθεί εάν η χώρα οδηγηθεί σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ή εάν διασωθεί εκ νέου με δάνεια δισεκατομμυρίων''.

''Η ΕΕ ζητά ενυπόγραφες εγγυήσεις από τους κορυφαίους πολιτικούς της Αθήνας ότι θα συνεχίσουν στο δρόμο της εξυγίανσης. Όλοι είναι διατεθειμένοι (να το κάνουν) – πλην ενός: ο συντηρητικός αρχηγός Αντώνης Σαμαράς. Ετσι γίνεται το πρόσωπο κλειδί στο δράμα του χρέους. Εάν ο Σαμαράς εμμείνει στην άρνησή του, τότε η Ελλάδα απειλείται με κατάρρευση'', συνεχίζει. Η εφημερίδα Die Welt γράφει ότι ''Οι Βρυξέλλες τα θέλουν στο χαρτί'', και προσθέτει ότι «οι Ελληνες συντηρητικοί συνεχίζουν να απορρίπτουν. Τελευταία προθεσμία μέχρι την επόμενη Τρίτη».



SigmaLive/ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου