Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Κάνει πίσω, προσωρινά, η ΔΕΗ για το τέλος ακινήτων

Ένα βήμα πίσω κάνει η ΔΕΗ μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα της διακοπής ηλεκτροδότησης σε όσους πολίτες δεν έχουν καταβάλλει το προβλεπόμενο τέλος για τα ακίνητα προκειμένου να διευθετηθούν οι ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ Κίμωνα Στεριώτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι εντολές αποκοπής θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά.


Αναλυτικά ο κ. Στεριώτης ανακοίνωσε ότι "ύστερα απο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής θα αναστείλει για μερικές ημέρες τις εντολές αποκοπών που έχουν σχέση με το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), προκειμένου να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Ωστόσο, η ΔΕΗ ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται από το νόμο - όπως και οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές - να συνεχίσει να αποστέλλει εντολές έκδοσης αποκοπών προς το Διαχειριστή του Δικτύου, εφόσον δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ρεύματος, μετά την παρέλευση 40 ημερών απο την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου."


nooz.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου