Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Προ των πυλών η ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε

Επικύρωση της υποψηφιότητας για ένταξη στηνΕυρωπαϊκή Ένωση θα λάβει στις 9 Δεκεμβρίου ηΣερβία, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του Βελιγραδίου στο διάλογο με την Πρίστινα,Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς, εάν στη συνέχεια του διαλόγου επιτευχθεί συμβιβαστική λύση για ένα από τα δύο ζητήματα: τις διαβάσεις στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου-Σερβίας ή την περιφερειακή εκπροσώπηση της Πρίστινας.

«Από εμάς αναμένεται να συνεχιστεί ο διάλογος και να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να επιδείξουμε θετική εικόνα, καθώς με το διάλογο επιτύχαμε συγκεκριμένα αποτελέσματα στο θέμα των πανεπιστημιακών διπλωμάτων», τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα του Βελιγραδίου «Ντάνας».

Ο κ. Στεφάνοβιτς σημείωσε ότι αν στη συνάντηση των αντιπροσωπειών Βελιγραδίου-Πρίστινας, που θα γίνει την Τετάρτη, επιτευχθεί συμβιβαστική λύση σε ένα από τα δύο ζητήματα, η Σερβία θα λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας.
«Αυτό είναι σημαντικό, όχι όμως πρωταρχικό. Πρωταρχικό είναι αυτά τα προβλήματα να επιλυθούν, αν και ποτέ δεν θα αναγνωρίσουμε ούτε θα βοηθήσουμε την αποκαλούμενη ανεξαρτησία του Κοσόβου», τόνισε.

Ο κ. Στεφάνοβιτς είπε ότι όλες οι συμφωνίες με την Πρίστινα θα υλοποιηθούν. «Η κυβέρνηση έχει ενιαία στάση ως προς αυτό. Και μετά τις 9 Δεκεμβρίου είμαι σίγουρος ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί», υπογράμμισε.







newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου