Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

«Εύχομαι ο Gaddafi να ήταν ζωντανός»

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Mahmoud Jibril, ευχήθηκε στη διάρκεια συνέντευξής του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, BBC, ο Muammar Gaddafi να μην είχε σκοτωθεί προκειμένου να μπορέσει να τον οδηγήσει σε δίκη. 


Το σώμα του Λίβυου Συνταγματάρχη έχει τοποθετηθεί μέσα σε ψυγείο στην πόλη Μισράτα χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός σε οποιονδήποτε να προσεγγίσει τον χώρο. Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν εικόνες που δείχνουν ατέλειωτες ουρές ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να δουν από κοντά τη σορό του.


«Για να είμαι ειλικρινής, σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να είναι ζωντανός. Θα ήθελα να μάθω για ποιο λόγο τα έκανε όλα αυτά στον λαό της Λιβύης. Εύχομαι να ήμουν ο κατήγορος στη δίκη του καθώς μόνο μια ερώτηση τριγυρνάει στο μυαλό μου: Γιατί;. Άξιζε ο λαός της Λιβύης να υποστεί 42 χρόνια συνεχούς καταπίεσης, δολοφονιών και όλων των υπόλοιπων δεινών;», υπογράμμισε.


Εν τω μεταξύ ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ο.Η.Ε., Navi Pillay, ζήτησε την έναρξη έρευνας για τα αίτια θανάτου του Muammar Gaddafi καθώς όπως έχει διαπιστωθεί, ο Λίβυος Συνταγματάρχης ήταν ζωντανός όταν συνελήφθη από μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) σε υπόνομο στη γενέτειρά του, Σίρτη.



Ερωτηθείς αν θα άναβε το «πράσινο» φως για την έναρξη μιας τέτοιας έρευνας η οποία θα περιελάμβανε την εξέταση της σορού, ο Mahmoud Jibril εξήγησε ότι δε θα είχε κανένα πρόβλημα, ωστόσο σημείωσε ότι αυτό πρέπει να γίνει πριν γίνει η ταφή.

«Ξέρετε… όταν ένα πτώμα ταφεί, σύμφωνα με τον Ισλαμικό Νόμο, έχει ταφεί. Έχω δει ο ίδιος τη σορό του και σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχουν μώλωπες από χτυπήματα στο κεφάλι ή το πρόσωπο», συμπλήρωσε.

SigmaLive/Zougla.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου