Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Επίθεση στο Περιστέρι από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής»

Επιδρομή σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέριπραγματοποίησε νωρίς το πρωί ομάδα μελών τηςΧρυσής Αυγής, σύμφωνα με καταγγελία τηςΑντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).


Σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ νωρίς το πρωί, ομάδα 30 μελών της ναζιστικής οργάνωσης εισέβαλλαν στο 6-8 Λύκειο Περιστερίου, όπου και έκαναν πορείαμε επιθέσεις και προπηλακισμούς ενάντια στους εκπροσώπους των κομμάτων της Αριστεράς που βρίσκονταν καθώς και σε πολίτες που είχαν πάει για να ψηφίσουν.

«Με εμετικά φασιστικά συνθήματα προειδοποιούσαν για το τι θα συμβεί στο μέλλον, απειλώντας την Αριστερά και όσους διαμαρτύρονταν για αυτή την πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης του εκλογικού σώματος και παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία» αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην καταγγελία της και προσθέτει ότι «μετά τις έντονες αποδοκιμασίες αποχώρησαν δηλώνοντας σαφώς ότι θα συνεχίσουν τέτοιες επιθέσεις όλη μέρα και ειδικότερα ότι θα μεταβούν στην Πετρούπολη με στόχο την καταστροφή του εκλογικού κέντρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

«Οι υμνητές του Χίτλερ, που φανερώνουν το πραγματικό τους πρόσωπο με επιθέσεις ενάντια σε όσους αγωνίζονται και όχι στα κόμματα του μνημονίου, χωρίς καμία περιστολή αποκάλυψαν ότι με τάγματα εφόδου θα παραχαράξουν την ίδια την εκλογική διαδικασία» καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Την ίδια ώρα, στην ανακοίνωσή της, εκφράζει την οργή της απέναντι στην στάση της Αστυνομίας, η οποία σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «στάθηκε απαθής» μπροστά στα γεγονότα, παρότι ο ρόλος της είναι η διασφάλιση της ομαλής εκλογικής διαδικασίας.

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τόσο τη στάση της Χρυσής Αυγής όσο και την ανοχή της από το κράτος. Τις στιγμές αυτές απεργάζονται νέες φασιστικές επιδρομές, για να τρομοκρατήσουν και να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα. Οφείλουμε όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να μη ζήσει ποτέ ξανά αυτός ο τόπος τη φρίκη του φασισμού και του ναζισμού. Μαζικά ο ελληνικός λαός να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματά του» καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου