Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Τον ξυλοκόπησαν επειδή πίστευαν πως είναι... μετανάστης!

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας. Το βράδυ της Παρασκευής ένας 21χρονος Έλληνας έπεσε θύμα ομάδας ακροδεξιών, που του επιτέθηκαν με αλυσίδες, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι.

Από την επίθεση υπέστη μερική τύφλωση στο αριστερό του μάτι. Η επίθεση σημειώθηκε στις 21:30 στην πλατεία Αττικής και παρά το γεγονός ότι υπήρχε κόσμος στο σημείο, κανείς δεν παρενέβη.

Σύμφωνα με την καταγγελία που καταγράφεται στην ιστοσελίδα της εκστρατείας «Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο 21χρονος βρισκόταν μέσα σε τρόλεϊ και γύρω στις 21:30 κατέβηκε στη στάση απέναντι από την πλατεία Αττικής.

Ήταν ο μόνος απ' όσους αποβιβάστηκαν που έμοιαζε με αλλοδαπός, λόγω της αιγυπτιακής του καταγωγής. Στη στάση βρίσκονταν 3-4 μαυροντυμένοι άντρες, μαζί με σκυλιά, οι οποίοι μόλις τον είδαν του επιτέθηκαν.

Ο 21χρονος φώναζε ότι είναι Έλληνας, αλλά η ομάδα των ακροδεξιών τον χτύπησε ανελέητα με αλυσίδες στο κεφάλι επί περίπου πέντε λεπτά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μια γυναίκα που κατέβηκε μαζί του από το τρόλεϊ είπε: «Δεν μπορώ να σε βοηθήσω· περίμενε να έρθει η αστυνομία». «Κρίμα γι' αυτά που γίνονται» έλεγαν από μακριά άλλοι περαστικοί, σύμφωνα με την καταγγελία


newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου