Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΤΩΡΑ!!!:Κατά της Ελλάδας η απόφαση της Χάγης

Με 15 ψήφους υπέρ και μια κατά κρίνει ότι η Ελλάδα με την αντίρρηση που προέβαλε παραβιάζει το άρθρο 11, παράγραφος 1 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995. Ολόκληρη η απόφαση....

Καταδικαστική για την Ελλάδα είναι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Συγκεκριμένα, με ψήφους 14 υπέρ και 2 κατά το Δικαστήριο της έκρινε ότι έχει τη δικαιοδοσία να γνωμοδοτήσει για την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας και ότι κάνει αποδεκτή την προσφυγή σχετικά με την υπόθεση της εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, λόγω της αντίρρησης που προέβαλε η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία.

Επιπλέον, με 15 ψήφους υπέρ και μια κατά κρίνει ότι η Ελλάδα με την αντίρρηση που προέβαλε παραβιάζει το άρθρο 11, παράγραφος 1 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995.
Την ίδια στιγμή, το Δικαστήριο απορρίπτει με 15 ψήφους προς μια όλα τα υπόλοιπα αιτήματα της ΠΓΔΜ, όπως να μην επιτρέπεται στο μέλλον στην Ελλάδα να προβάλλει αντίρρηση για είσοδο στο ΝΑΤΟ.
«Η ΠΓΔΜ θα πάψει να χρησιμοποιεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο το σύμβολο σε όλες του τις μορφές που απεικονίζεται, στην εθνική του σημαία», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου της Χάγης.
απο το voria.gr


olathessaloniki.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου