Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

NATA NATAAAA...O Παπαδήμος θέλει να κάνει Πρωτομαγιά ως… Πρωθυπουργός- Προσέλαβε σύμβουλο ως τις 16 Μαΐου

Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών αποτελεί το πλέον «καυτό» θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων της Βουλής με την Νέα Δημοκρατία να βάζει «κόκκινη γραμμή» για τη λήξη της θητείας Παπαδήμου στις 4 Μαρτίου. Και ενώ από πλευράς μεταβατικής κυβέρνησης δια στόματος του ίδιου του κ. Λουκά Παπαδήμου η ημερομηνία που θέτει η ΝΔ είναι μάλλον αποδεκτή,πολιτικές αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει η (έμμεση) απόφαση του πρωθυπουργού ναπαρατείνει την παραμονή του στο τιμόνι της χώρας μέχρι τις 16 Μαΐου 2012.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της απόφασης από το πρωθυπουργικό γραφείο, «αναθέτουμε στον Γεώργιο Γλυνό του Βασιλείου, οικονομολόγο, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθήκοντα συμβούλου του Πρωθυπουργού επί ευρωπαϊκών θεμάτων που άπτονται του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας… από τις 16.11.11 έως 15.05.12»


Έστω και αν καμία δημόσια δήλωση για παράταση της διεξαγωγής των εκλογών δεν έχει γίνει από τον κ. Παπαδήμο φαίνεται ότι ο ίδιος προσδοκά να δώσει επιπλέον χρόνο ζωής στην κυβέρνησή του. Αυτό δείχνει η απόφαση του κ. Παπαδήμου να ανανεώσει τη θητεία του οικονομικού συμβούλου του Γιώργου Γλυνού (ήταν και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου) στο πρωθυπουργικό γραφείο μέχρι το Μαΐο.

Το σχετικό έγγραφο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το Newpost.gr, υποδεικνύει την επιθυμία του πρωθυπουργού να καθυστερήσει την διεξαγωγή εκλογών και να ενισχύσει το έργο της μεταβατικής κυβέρνησης για περίπου τρεις ακόμη μήνες. Δεδομένου ότι η θητεία των συμβούλων του εκάστοτε πρωθυπουργού αρχίζει όταν αναλαμβάνει την εξουσία ο πρωθυπουργός και τελειώνει όταν λήξει η παραμονή του στην πρωθυπουργία, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο κ. Παπαδήμος τοποθετεί χρονικά την παρουσία του στην κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαΐου.

Φυσικά, η εν λόγω κίνηση μόνο ως νέος «πονοκέφαλος» μπορεί να χαρακτηριστεί για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ουσιαστικά είχε θέσει ως προϋπόθεση σχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου την διεξαγωγή εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ ευτυχές γεγονός θα μπορούσε να εκληφθεί από το ΛΑΟΣ που επιθυμεί να συμμετάσχει για όσο περισσότερο γίνεται στην κυβέρνηση.


Από την άλλη, οι βουλευτές της «πράσινης πτέρυγας του Κοινοβουλίου» μάλλον δέχονται παθητικά τέτοιου είδους συζήτησεις- καθότι αμφίβολο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ που μέχρι στιγμής γίνεται αποδέκτης της οργής των «αποτυχημένων» πολιτικών του. Η στάση του Αντώνη Σαμαρά πάντως είναι απολύτως ξεκάθαρη, στις 19 Φεβρουαρίου η χώρα θα πάει σε εκλογές, όπως επανέλεβε την περασμένη Τρίτη και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επομένως σκληρή αντιπαράθεση προβλέπεται στα έδρανα της Βουλής με την κυβέρνηση Παπαδήμου.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου