Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυμα Αλ Κάιντα προς μουσουλμάνους: Σκοτώστε περισσότερους Αμερικανούς!

‘Εκκληση στους μουσουλμάνους να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες και να σκοτώσουν περισσότερους αμερικανούς διπλωμάτες στις μουσουλμανικές χώρες απευθύνει η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.

«Οποιος συναντά αμερικανούς πρεσβευτές ή απεσταλμένους, πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των απογόνων (Λίβυων) του Ομάρ αλ-Μουχτάρ (φυσιογνωμία της λιβυκής αντίστασης απέναντι στους ιταλούς αποικιοκράτες), οι οποίοι σκότωσαν τον αμερικανό πρεσβευτή (στη Βεγγάζη)», αναφέρει ανακοίνωση της Αλ-Κάιντα στην Αραβική χερσόνησο (AQAP) που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.


«Το φιλμ που προβλήθηκε στην Αμερική και το οποίο προσβάλλει τον Προφήτη μας Μωάμεθ, αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης σταυροφορίας κατά του ισλάμ. Το επεισόδιο αυτό είναι τόσο σοβαρό ώστε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πόροι του έθνους για να εκδιωχθούν οι πρεσβείες των ΗΠΑ από τη μουσουλμανική γη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η AQAP, τα μέλη της οποίας προέρχονται κυρίως από την Υεμένη και τη Σαουδική Αραβία, θεωρείται από τις ΗΠΑ ως η πιο επικίνδυνη πτέρυγα της Αλ-Κάιντα.

Εγκωμιάζοντας τις επιθέσεις εξαγριωμένων διαδηλωτών στην Λιβύη, την Αίγυπτο, την Υεμένη και το Σουδάν εναντίον αμερικανικών και άλλων δυτικών διπλωματικών αποστολών η οργάνωση τονίζει ότι πρόκειται για «φυσικές απαντήσεις σε μια τεράστια προσβολή» και ότι πρέπει να καούν όλες οι αμερικανικές πρεσβείες και να δολοφονηθούν οι αμερικανοί διπλωμάτες.

Η οργάνωση προσθέτει ότι η υπεράσπιση της τιμής του Μωάμεθ αποτελεί «θρησκευτικό καθήκον και υποχρέωση των μουσουλμάνων» και ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν σε δυτικές χώρες έχουν επιπλέον καθήκον να συμμετάσχουν σε επιθέσεις εναντίον σημαντικών στόχων.


on-news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου