Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

«Μονομαχία» Τσίπρα - Παπαρήγα στη ΔΕΘ

Στα μαρμαρένια αλώνια της Θεσσαλονίκης, στη σκιά του Λευκού Πύργου, θα δώσουν άλλη μία μάχη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, με σκοτεινό αντικείμενο του πόθου το ποιος θα αντιπαρατεθεί σφοδρότερα στην κυβερνητική πολιτική. Γιατί αυτό το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη μπορεί να μην ανέβει ο πρωθυπουργός παρά μόνο για λίγες ώρες, όμως ετοιμάζονται για κανονική απόβαση τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Αλέκα Παπαρήγα.

Σύμφωνα με τα «Νέα», η απόφαση του Περισσού να υπάρξουν ξεχωριστές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης αυτό το Σάββατο έχει προκαλέσει την μήνιν της Κουμουνδούρου, στελέχη της οποίας δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τη διάσπαση των λαϊκών δυνάμεων.

Οπως έχει ανακοινωθεί επισήμως από το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο το Σάββατο το απόγευμα, το οποίο θα ξεκινήσει από την Πλατεία Αριστοτέλους στις 6 το απόγευμα. Επικεφαλής του συλλαλητηρίου, το οποίο έχει σύνθημα «Μπροστά στη λαίλαπα χωρίς τέλος δύο είναι οι δρόμοι: ή υποταγή και εξαθλίωση ή αγώνας και επιβίωση», θα τεθεί η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Την ίδια ώρα όμως θα ξεκινά και το συλλαλητήριο που οργανώνουν παραδοσιακά κάθε χρόνο η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι κοινωνικοί φορείς ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, στην πρώτη σειρά του οποίου θα βρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στην Κουμουνδούρου μιλούν για «ανφέρ» του Περισσού, ενώ όπως εκτιμά ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «θα υπάρξει σκληρή κριτική από τον πρόεδρό μας γιατί στην πιο δύσκολη στιγμή για τον τόπο και το λαϊκό κίνημα ορισμένοι προτάσσουν το κομματικό συμφέρον». Για τους πιο θερμόαιμους του ΣΥΡΙΖΑ πάντως η πολιτική «ιδεολογικής καθαρότητας» και «απομονωτισμού» που ακολουθεί ο Περισσός «δεν οδηγεί μακριά» και η απάντηση «θα δοθεί το Σάββατο από τον ίδιο τον κόσμο στους δρόμους».




newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου