Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Εννιακοματική Βουλή με Χρυσή Αυγή και "άφαντη" αυτοδυναμία

Πολυκομματική Βουλή και μη ύπαρξη αυτοδυναμίας "δείχνουν" τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα. Διαβάστε αναλυτικά

Βουλή εννιά κομμάτων, χωρίς αυτοδυναμία, περαιτέρω φθορά των μνημονικών κομμάτων και υψηλά ποσοστά για την αριστερά είναι τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα.



Η Νέα Δημοκρατία, όπως προκύπτει από το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η "Καθημερινή της Κυριακής", παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις με ποσοστό 28% με απώλειες τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 11%, ΛΑ.Ο.Σ., Ανεξάρτητοι Έλληνες και Οικολόγοι με 4%, και Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Η αποχή φτάνει το 27,5%.

Το 52% των πολιτών διαφωνεί με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, ενώ το 38% συμφωνεί. Πιθανό θεωρούν το ενδεχόμενο τυπικής χρεοκοπίας της Ελλάδας το 46% των ερωτηθέντων αν και το 10% θεωρεί ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Η δυσαρέσκεια έναντι της κυβέρνησης συνεργασίας φτάνει το 87%, με τον Φώτη Κουβέλη να αναδεικνύεται στον δημοφιλέστερο αρχηγό.

Ακολουθούν ο Γιάννης Δημαράς, αν και το Άρμα Πολιτών συγκεντρώνει μόνο 1%, ο Αλέξης Τσίπας, ο Αντώνης Σαμαράς, η Αλέκα Παπαρήγα, η Ντόρα Μπακογιαννη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τελευταίος ο Γιώργος Παπανδρέου. Θετική γνώμη για τον Λούκα Παπαδήμου εκφράζει το 45% των ερωτηθέντων.




news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου