Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Έτσι θα δολοφονούσαν τον Καραμανλή !

Η βόμβα στην οδό Κόνιαρη στην ΚΕΔ είχε στόχο τον τέως πρωθυπουργό !
«Δεν μου αρέσει αυτό το στενό. Αν συμβεί οτιδήποτε, δεν υπάρχει σίγουρος δρόμος διαφυγής». Η φράση αυτή του επικεφαλής της ασφαλείας του κ. Κώστα Καραμανλή ίσως να αποδείχθηκε σωτήρια για τον τέως πρωθυπουργό. Λίγες ώρες μετά εξερράγη βόμβαπροκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο ταινίας συνωμοσίας, φαίνεται όμως ότι είναι η πραγματικότητα. Στο ρόλο του «πρωταγωνιστή» ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος φέρεται να ήταν στόχος δολοφονίας από συμφέροντα, που επεδίωκαν την πολιτική και επιχειρηματική αποσταθεροποίηση της Ελλάδας. Οι δράστες γνώριζαν, ότι ο τέως πρωθυπουργός περνούσε από την οδό Κόνιαρη στους Αμπελόκηπους, όπου βρίσκεται ηΚτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, όταν έφευγε από το σπίτι του στον Λυκαβηττό με κατεύθυνση το άλλο σπίτι του στη Ραφήνα. Ένας δρόμος στενός, που δεν είχε διέξοδο διαφυγής. Σύμφωνα με την κατάθεση του επικεφαλής της ασφαλείας του κ. Καραμανλή, που παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής», υπήρχε η πληροφορία από ρωσικές πηγές, ότι σε εκείνο το σημείο θα στηνόταν η ενέδρα.

Πράγματι, στις 19 Μαρτίου του 2009, περίπου στις 9.30 το βράδυ, εξερράγη ισχυρός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί στο χερούλι της πόρτας της ΚΕΔ. Σαν από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Τα σχέδια των δραστών ανατράπηκαν την τελευταία στιγμή από την προτροπή του αξιωματικού προς τον κ. Κώστα Καραμανλή, να επιλέξει την Αττική οδό,προκειμένου να πάει στη Ραφήνα. Οι δράστες, που εκείνο το βράδυ είχαν στήσει καρτέρι στον τέως πρωθυπουργό, φαίνεται ότι πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό προκειμένου να τον αχρηστεύσουν, όταν κατάλαβαν ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα περνούσε από την οδό Κόνιαρη. Αυτόπτης μάρτυρας εκείνης της νύχτας περιέγραψε την ισχυρότατη έκρηξη.

Πού οδηγούνται οι έρευνες

Αν και την ευθύνη ανέλαβε, λίγες εβδομάδες αργότερα, η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση», η οποία με προκήρυξή της συνέδεε την έκρηξη με την υπόθεση του Βατοπεδίου, εντούτοις μάρτυρες που έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, συνδέουν την εν λόγω ενέργεια με το «σχέδιο εξόντωσης» του Κ. Καραμανλή.

Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

Στον ογκωδέστατη δικογραφία, περιλαμβάνονται και στοιχεία από το όπλο που βρέθηκε σε άδειο σπίτι απέναντι από την οικεία του τέως πρωθυπουργού.

Ο κ. Ορνεράκης έχει ασκήσει ποινικές διώξεις κατ' αγνώστων, ενώ η δικογραφία εμπεριέχει όλα τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ που ανέφεραν ότι η τότε κυβέρνηση Καραμανλή έλαβε γνώση από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας για σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας με καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας και απαγωγές επιχειρηματιών αλλά και επιχείρηση δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού προκειμένου να εμποδιστεί η ενεργειακή πολιτική που ακολουθούσε
.


newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου