Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ : Σεισμός με νεκρούς

Σεισμός 5,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε τη νύχτα στη Σερβία, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Διακοπές ρεύματος και ρωγμές σε πολυκατοικίες


Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν από τον σεισμό 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε, τη νύχτα, στην κεντρική Σερβία.



Το επίκεντρο του σεισμού, που έγινε στη 01:57 τοπική ώρα, ήταν δύο χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Κράλιεβο, 150 χλμ. νοτιοδυτικά του Βελιγραδίου, και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη τη Σερβία, όπως επίσης στην ΠΓΔΜ και την Κροατία.

"Δύο άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους στην Γκρντίτσα, κοντά στο Κράλιεβο", δήλωσε ο Ντάσιτς, σύμφωνα με το πρακτορείο Tanjug.

Στην πόλη Κράλιεβο υπάρχουν μεγάλες υλικές ζημιές στα κτίρια, ενώ σε τμήματα της πόλης έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση κι η υδροδότηση. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, σε πολλά σπίτια και σε πολυκατοικίες είναι εμφανείς οι ρωγμές.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και στην περιοχή έσπευσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό B92, οι τραυματίες στο Κράλιεβο, μια πόλη 70.000 κατοίκων, είναι "δεκάδες", ενώ υπάρχουν σοβαρές υλικές ζημιές, με τα δίκτυα ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και το τηλεφωνίας να έχουν διακοπεί σε τμήματά της.

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου