Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΠΗΡΕ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΜΑΛΙΚΙ : Πολιτική κρίση στο Ιράκ

Μετά από οκτώ μήνες ακυβερνησίας, ο νέος πρόεδρος του Ιράκ, έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νούρι αλ Μαλίκι. Κλειδί η στάση του πρώην πρωθυπουργού Ιγιάντ Αλάουϊ. Εγκρίνει τη συμφωνία ο Λευκός Οίκος


Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νούρι αλ Μάλικι έδωσε ο επανεκλεγείς στο ύπατο αξίωμα πρόεδρος του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί , ύστερα από περίπου οκτώ μήνες αδυναμίας σχηματισμού της μετεκλογικής κυβέρνησης στο Ιράκ....

Ο Μάλικι διαθέτει, πλέον, 30 ημέρες, για να υποβάλει στον ηγέτη του Ιράκ τον οριστικό κατάλογο των μελών της νέας κυβέρνησής του.

Ο πολιτικός συνασπισμός "Ιρακίγια", υπό τον πρώην πρωθυπουργό Ιγιάντ Αλάουϊ, με μεγάλη κοινοβουλευτική δύναμη, "δεν στηρίζει τον αλ Μάλικι γιά το αξίωμα της πρωθυπουργίας, κάτι που θα δυσχεράνει πολύ την προσπάθεια του εντολοδόχου πρωθυπουργού, να καταρτίσει τη νέα κυβέρνησή του", όπως σχολίασαν στη Βαγδάτη πολιτικοί αναλυτές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα καλωσορίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο Ιράκ ως προς τις προσπάθειες για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

"Ο πρόεδρος ενθαρρύνεται από τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις προσπάθειες για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, που θα εκπροσωπεί τον ιρακινό λαό και θα είναι αποτέλεσμα των φετεινών εκλογών", αναφέρει ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του.







news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου