Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ...

Νέα έρευνα για τη σύμβαση Δημοσίου-Αττικής Οδού

Νέο γύρο έρευνας για τη σύμβαση Δημοσίου- Αττικής Οδού, ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών 
Παρότι λίγες ημέρες νωρίτερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε αποφασίσει να μπει στο αρχείο ο φάκελος που αφορά τόσο το τίμημα της σύμβασης όσο και την επιστροφή της εκμετάλλευσης του έργου στο ελληνικό Δημόσιο, όταν διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών για επικύρωση, συνάντησε την διαφωνία και την αντίθετη άποψη του αρμόδιου εισαγγελέα που ζήτησε περαιτέρω έρευνα.

Έτσι η υπόθεση θα επιστραφεί και πάλι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ξεκινήσει εκ νέου η διερεύνηση της.

Η επίμαχη σύμβαση Δημοσίου-Αττικής Οδού είχε προκαλέσει πριν από είκοσι περίπου μήνες την παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά.

Με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στις 2 Ιουνίου του 2009 είχε ζητήσει μεταξύ άλλων να διερευνηθεί τι ακριβώς προβλέπει η σύμβαση για τη διάρκεια του χρόνου εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού από την κατασκευάστρια εταιρεία,, με βάση ποιους υπολογισμούς κλπ.

Επίσης, ζητούσε να διαπιστωθεί:

Εάν τηρούνται οι όροι της συμβάσεως και εάν η κατασκευάστρια εταιρία, με βάση τον αριθμό των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν τη Αττική Οδό μέχρι σήμερα, έχει καλύψει το προς είσπραξη ποσό που προβλεπόταν από τη σύμβαση.

-Εάν θα πρέπει να παραδοθεί άμεσα η Αττική Οδός στο Δημόσιο ή σε πόσο χρόνο.

-Εάν τέλος έχει υποστεί και υφίσταται κάποια ζημία το Δημόσιο από τη χρήση και τη συνέχιση της χρήσεως της Αττικής Οδού από την κατασκευάστρια εταιρία και τι προβλέπεται στην περίπτωση που οι υπολογισμοί π.χ της διελεύσεως αυτοκινήτων προβλέπουν πολύ λιγότερα αυτοκίνητα από αυτά που πράγματι χρησιμοποιούν σήμερα την Αττική Οδό.

Τα ερωτήματα αυτά του κ. Σανιδά, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Εφετών Γ. Χαλιάσο δεν απαντήθηκαν από την έρευνα που διενεργήθηκε και για αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί.
απο το zougla.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου