Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΑΣΙΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ....


Το Κατάρ «δαγκώνει» το φιλέτο του Ελληνικού

απο το zougla.gr
Σε νομική, ηθική και πολιτική «ακροβασία» εξελίσσεται η υπόθεση της παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε ενδιαφερόμενους επενδυτές και εν προκειμένω στους γνωστούς, πλέον, από το Κατάρ.

«Η περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού πρέπει να δοθεί στους άραβες επενδυτές από το Κατάρ με διακρατική συμφωνία κι όχι με διαγωνισμό - αν γίνει διαγωνισμός το Κατάρ δεν θα συμμετάσχει», επεσήμανε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης το μεσημέρι της Παρασκευής, τοποθετώντας μαζί με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη τη νέα διοίκηση του Invest in Greece.
Η έκταση του πρώην αεροδρομίου
Η έκταση του πρώην αεροδρομίου
Ωστόσο, άλλα κυβερνητικά στελέχη που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση κρατούν άκρως επιφυλακτική στάση και βεβαίως αποφεύγουν να αναφερθούν στον τρόπο και τη διαδικασία παραχώρησης σε αντίθεση με τον Χάρη Παμπούκη.

Όπως ανέφερε χθες ο κ. Σηφουνάκης, στο πλαίσιο άτυπου briefing της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ με τους δημοσιογράφους, «το ελληνικό δημόσιο παρέδωσε επιστολή στο Κατάρ ότι ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με το Εμιράτο. Θέλω να πιστεύω ότι το ενδιαφέρον του Κατάρ για το Ελληνικό υπάρχει».

Τόσο ο κ. Σηφουνάκης όσο και η κυρία Μπιρμπίλη απέφυγαν να αναφερθούν στο σχεδιαζόμενο «master plan» του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. «Όταν είμαστε έτοιμοι στο βαθμό που εμπλεκόμαστε θα προχωρήσουμε σε λεπτομερέστατη ενημέρωση. Δεν μπορεί να χαθεί ο μητροπολιτικός ρόλος πρασίνου στην περιοχή» σημείωσε η αρμόδια υπουργός.

Αλλά και ο κ. Συγγρός που τοποθετήθηκε πριν από ενάμιση μήνα στη θέση του προέδρου του Invest in Greece -προσκεκλημένος χθες σε τηλεοπτική εκπομπή- δεν άνοιξε τα χαρτιά του και περιορίστηκε να δηλώσει: «Έχουμε θέσει ορισμένα χρονοδιαγράμματα, αλλά η διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ σοβαρή και ακόμη και τα χρονοδιαγράμματα δεν μπορούν να ανακοινωθούν. Το project αποτελεί επένδυση της τάξης των 5-7 δισ. ευρώ».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου