Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΙΣΟΥΣ : Ράδιο Ναζί

Σε απαγόρευση λειτουργίας και τη σύλληψη 23 προσώπων προχώρησαν οι γερμανικές αρχές, για διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό που είχαν στήσει νεοναζί



Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε 23 άτομα με την κατηγόρια ότι συμμετείχαν στη δημιουργία ενός παράνομου ακροδεξιού-νεοναζιστικού διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού.



Πρόκειται για το Widerstands Radio που μεταδίδει μουσική και εκφωνεί ιδεολογικά κείμενα που αντικατοπτρίζουν νεοναζιστικές απόψεις, κάτι που είναι παράνομο στη Γερμανία.

Περίπου 270 αξιωματικοί έλαβαν μέρος σε περισσότερες από 20 εφόδους σε 10 γερμανικά κρατίδια. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και υποκίνησης φυλετικού μίσους.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκλήματος (BKA), δήλωσε ότι ο σταθμός χρησιμοποιούσε ένα διακομιστή υπολογιστή στις ΗΠΑ και οι ακροατές του ήταν καταχωρημένη με ψεύτικα ονόματα και διευθύνσεις.

Τον περασμένο μήνα, η BKA δήλωσε ότι κατά την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των ατόμων που πραγματοποιούν ακροδεξιές πρακτικές βίας στη Γερμανία, έχει διπλασιαστεί σε περίπου 9.000 άτομα.

 
 
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου