Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ : Συνέλαβαν εκτελεστές

Τέσσερα πρόσωπα που φέρεται να είχαν πληρωθεί στη Βρετανία για να κάνουν δολοφονίες στο Ιράν συνέλαβαν οι αρχές της χώρας


Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τέσσερα άτομα τα οποία είχαν πληρωθεί από κάποιον στη Βρετανία προκειμένου να πραγματοποιήσουν δολοφονίες στο Ιράν.



Η έκθεση αναφέρει ότι οι τέσσερεις ανήκουν στη "Βρετανική τρομοκρατία " και έχουν τεθεί υπό κράτηση στη δυτική πόλη της Μεριβάν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα το αγγλόφωνο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV, το υπουργείο Πληροφοριών ανέφερε ότι συνεληφθέντες τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποίησαν πέντε δολοφονίες.

Η ίδια πηγή αναφέρει επίσης ότι οι συλληφθέντες έλαβαν χρήματα από τον διοικητή της Κομάλα, μιας εκτός νόμου ιρανο-κουρδικής παράταξης, η οποία περιγράφεται ως "τρομοκρατική" οργάνωση, και σύμφωνα με την ίδια πηγή έχει διαπράξει πολλές δολοφονίες στο δυτικό Ιράν από την Ισλαμική Επανάσταση το 1979.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε στο αγγλικό παράρτημα του σάιτ του τηλεοπτικού καναλιού. Εκεί αναφέρεται ότι τους υποσχέθηκαν περίπου 20 χιλιάδες λίρες για κάθε δολοφονία, ωστόσο οι συλληφθέντες ανέφεραν ότι πληρώθηκαν τα μισά από αυτό το ποσό.

Η είδηση συμπίπτει χρονικά με την ιρανική επέτειο της κατάληψης της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη μετά την επανάσταση του 1979, η οποία έχει μείνει στην ιστορία του Ιράν ως σύμβολο της αντίστασης της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην δυτική επιθετικότητα.



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου