Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ:ΦΑΣΚΕΛΟ...ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΤΑ

Οριστική παραγραφή

Οριστικά εκτός του πεδίου της ποινικής δίωξης Κοντός, Μπασιάκος και Δούκας λόγω παραγραφής σύμφωνα την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου που δέχθηκε την εισήγηση του εισαγγελέα για όριο το 2007
Υπέρ της παραγραφής των αδικημάτων για τα οποία παραπέμφθηκαν οι πρώην υπουργοί Πέτρος Δούκας, Ευάγγελος Μπασιάκος και Αλέξανδρος Κοντός τάχθηκαν ομόφωνα και τα πέντε μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης για την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι το αδίκημα με το οποίο βαρύνονται οι τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ έχει παραγραφεί μετά τη διάλυση της Βουλής στις 7 Σεπτεμβρίου 2009, ενστερνιζόμενο την πρόταση του εισαγγελέα Μιλτιάδη Ανδρειωτέλη ότι το αδίκημα της απιστίας αφορούσε την περίοδο 2005-2006.
Συνεπώς και η υπόθεση δεν θα προχωρήσει στο Ειδικό Δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου θα εκδοθεί τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, ενώ θα είναι τελεσίδικο.
Σύμφωνα με το αρχικό πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής , οι τρεις πρώην βουλευτές της ΝΔ αντιμετώπιζαν την αξιόποινη πράξη της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 73.000 ευρώ, ενώ η συνολική ζημία υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.
Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών το αξιόποινο των πράξεων των ίδιων εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η Βουλή δεν έχει αποφασίσει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του υπουργού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου