Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

«Ελληνική Υφαντουργία ΑΕ» στα Γιαννιτσά ,«Κλωστηρίων Κιλκίς ΑΕ» του ομίλου Ακκά

Επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία λογω κρίσης....Οταν είχε υπερκέρδη τα μοιραζόταν με τούς εργαζόμενους;;;;;;

  Aπο τον Ριζοσπαστη
Σε παγίωση της 4ήμερης εκ περιτροπής εργασίας στους εργαζόμενους της «Ελληνικής Υφαντουργίας ΑΕ» στα Γιαννιτσά και σε μονομερή επιβολή του μέτρου στους εργαζόμενους των «Κλωστηρίων Κιλκίς ΑΕ» προχωρά ο όμιλος Ακκά, κλιμακώνοντας την αντεργατική επίθεση που ξεκίνησε και εξελίσσεται τα τελευταία δύο χρόνια...., με τις πλάτες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Η 4ήμερη εκ περιτροπής εργασία στην «Ελληνική Υφαντουργία» ξεκίνησε από το Νοέμβρη του 2008, συνεχίστηκε το 2009 με παράλληλη επιβολή τριών εβδομάδων εργασίας για τους μήνες Ιούνη, Οκτώβρη και Δεκέμβρη, αλλά και το 2010, ανάλογα με τις ανάγκες της.
Η κατάσταση αυτή παγιώθηκε και επεκτείνεται με την εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας τριών εβδομάδων. Αυτό το μέτρο επέβαλε μονομερώς η εργοδοσία και στους εργαζόμενους στα «Κλωστήρια Κιλκίς» για το πρώτο τρίμηνο του 2011, με πρόσχημα την κρίση και την έλλειψη πρώτων υλών.
Ηδη τον προηγούμενο χρόνο επέβαλε στους εργαζόμενους αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών 3 εβδομάδων, αναστολή πάγιων μισθολογικών αποδοχών όπως το επίδομα βάρδιας (για 6 μήνες) και το πριμ παραγωγής (για 18 μήνες).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου