Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΤΕΙ Σίνδου:Στα όρια λουκέτου


ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..ΠΕΤΑΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ...ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΑΣ ΚΑΜΕΛΙΑΣ;;;;

Σε επισχέσεις εργασίας προχωρούν οι εκπαιδευτικοί στο ΤΕΙ Σίνδου. Παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Οκτώβριο. Προβλήματα στην εξεταστική και τη λειτουργία των τμημάτων
Με οριστικό λουκέτο απειλείται το ΤΕΙ στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση των απλήρωτων εδώ και μήνες εκπαιδευτικών να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», οι περίπου 1.000 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αποτελούν το 75% του εκπαιδευτικού προσωπικού του ιδρύματος, παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο..
Οκτώβριο, με αποτέλεσμα η υπομονή τους να έχει εξαντληθεί.
Οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν ως μόνο όπλο τους την αναστολή κάθε εκπαιδευτικής και διοικητικής διαδικασίας ως μέσο πίεσης, προκειμένου να εγκριθεί ένα έκτακτο κονδύλι για τις πληρωμές τους.
Ήδη το Τμήμα Ηλεκτρονικής έχει ήδη αναστείλει τη λειτουργία του, ενώ σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην εξεταστική περίοδο.
«Αυτήν τη στιγμή χρωστάμε στους εκπαιδευτικούς 2,5 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος Παύλος Καρακολτσίδης και δήλωσε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εκπαιδευτικών.
Τα μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών εξέφρασαν και την αντίθεσή τους και για τις επικείμενες αλλαγές που φέρνει ο νόμος για την παιδεία, σημειώνοντας πως έτσι θα προστεθεί μια σειρά νέων αρνητικών στοιχείων, χωρίς να λυθεί κανένα πραγματικό πρόβλημα της ανώτατης εκπαίδευσης.
Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο του ΑΤΕΙ προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου