Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ....

Άγρια κόντρα ΚΚΕ - Παπανδρέου

Σκληρές κουβέντες μεταξύ Γ.Παπανδρέου και Α.Παπαρήγα στη Βουλή με αντικείμενο τα Ελληνοτουρκικά. Για κοινούς συκοφάντες με εθνικιστικές φοβίες μίλησε ο πρωθυπουργός, για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας για χάρη των πετρελαϊκών εταιριών έκανε λόγο η Α.Παπαρήγα
news247.gr
Με εκφράσεις που άγγιξαν τα όρια του κοινοβουλευτικού διαλόγου, εξελίχθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα η οποία καταλόγισε μυστική διπλωματία στην κυβέρνηση και εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις - ασυνήθιστες για τους συνήθως ήπιους τόνους των ομιλιών του- καταλόγισε στο ΚΚΕ κοινή συκοφαντία και πολιτική που κινείται με βάση θεωρίες συνωμοσίας, υπονόμευση και καλλιέργεια κλίματος ηττοπάθειας, ενώ απέδωσε στο ΚΚΕ ρόλο συνηγόρου των Τούρκων διπλωματών.
"Ξεπέφτετε καλλιεργώντας εθνικιστικές φοβίες. Πού τα είδατε αυτά; Με τις θεωρίες συνωμοσίας έχετε καταντήσει ο καλύτερος προπαγανδιστής των πιο ακραίων τουρκικών θέσεων, του πιο ακραιφνούς κεμαλιστή στρατηγού του βαθέως κράτους της Τουρκίας" είπε ο Γ.Παπανδρέου απευθυνόμενος στην Α.Παπαρήγα, η οποία είχε μιλήσει προηγουμένως για μυστική διπλωματία και για προετοιμασία παραχωρήσεων εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση.
"Σας πιάσαμε στα πράσα" ήταν η αντίδραση της γγ του ΚΚΕ Α.Παπαρήγα:
"Ούτε ΚΥΠατζήδες έχουμε χρηματίσει για να βλέπουμε συνωμοσίες, αλλά βλέπουμε αυτό που είναι καθαρό. Έχετε ασκήσει ποτέ κριτική στο ΝΑΤΟ, να βάλει στη θέση της την Τουρκία;", ρώτησε και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ ενδιαφέρεται δεν επιδιώκει πόλεμο με την Τουρκία, αλλά το πρόβλημα είναι τι είδους ειρήνη θα υπάρξει και απέδωσε τις προσπάθειες προσέγγισης στις πολυεθνικές του πετρελαίου.
Η γγ του ΚΚΕ ανέφερε ακόμη στην ομιλία της ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και  τα όσα λέει, δεν αφορούν θεωρίες συνωμοσίας, καθώς ουδέποτε διέψευσε τους ισχυρισμούς του Αχμέντ Νταβούτογλου, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί δεν ανέφερε ότι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δεν συμπίπτει με την υφαλοκρηπίδα, γεγονός που όπως επισήμανε παραπλανά για τις πραγματικές προθέσεις σχετικά με την προσέγγιση με την Τουρκία:
"Σας ρωτάμε ποιός είναι ο συμβιβασμός και τι περιλαμβάνει" ρώτησε η Α.Παπαρήγα.
Σε απάντηση, ο πρωθυπουργός, κάλεσε το ΚΚΕ να κινείται με βάση τα δεδομένα και όχι ανεύθυνες εικοτολογίες:
"Δεν θα σας διαψεύσω απλώς, θα σας κατηγορήσω για συκοφάντηση και υπονόμευση της ειλικρινούς προσπάθειας να προχωρήσει μία νέα σχέση με τη γείτονα χώρα. Αυτή η ανεύθυνη εικοτολογία δημιουργεί αδικαιολόγητες φοβίες και ηττοπάθεια που υπονομεύει την αυτοπεποίθηση του λαού και αυτή την καλλιεργείτε βαθιά. Εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες του λαού και στην υποχρέωση να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας χωρίς να αναζητούμε άλλοθι" απάντησε ο πρωθυπουργός, ενώ ζήτησε από το ΚΚΕ να διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις:
"Εσείς τι λέτε; Στρουθοκαμηλισμός; Σύρραξη; Στασιμότητα; Ποια είναι η δική σας θέση;" ρώτησε ο Γ.Παπανδρέου στην ομιλία του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου