Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ : Έφθασε στη Μέρκελ δέμα βόμβα

Ενα πακέτο βόμβα που είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα έφθασε μέχρι το γραφείο της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στο Βερολίνο και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς


Η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε σήμερα ένα ύποπτο δέμα, που αποστολέας του εμφανίζεται το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, έφτασε με το ταχυδρομείο στο γραφείο της καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ στο Βερολίνο δήλωσε o κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.



Σύμφωνα με τον Ζάιμπερτ το πακέτο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας στο ταχυδρομείο και οι αξιωματούχοι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

Το δέμα εξετάστηκε από πυροτεχνουργούς στη Γερμανία και διαπιστώθηκε ότι πράγματι περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος εξουδετερώθηκε.

"Ένα ύποπτο πακέτο βρέθηκε στο ταχυδρομείο της καγκελαρίας", είχε δηλώσει ο Ζάιμπερτ νωρίτερα. Η έρευνα συνεχίζεται. Κανείς δεν έχει τραυματιστεί".

Το ύποπτο πακέτο που έφτασε σήμερα με το ταχυδρομείο στο γραφείο της καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ στο Βερολίνο επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικά, σύμφωνα με τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης.


Αξιωματούχοι της ασφάλειας δήλωσαν στην εφημερίδα Μπερλίνερ Μόργκενποστ ότι το πακέτο περιείχε ένα μέχρι στιγμής άγνωστο εκρηκτικό μηχανισμό που θα μπορούσε να έχει πυροδοτηθεί

Αυτό το πακέτο έφτασε μία ημέρα αφού η ελληνική αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους που φέρεται ότι ήθελαν να στείλουν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο στον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Η Μέρκελ δεν βρισκόταν στο κτίριο εκείνη την ώρα, καθώς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βέλγιο.



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου