Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙ?ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ


Πυρηνική δωροδοκία

Κάποτε βρισκόταν στην κορυφή της κρατικής επιχείρησης πυρηνικής ενέργειας της Κίνας. Πλέον θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή. Ο λόγος για τον Κανγκ Ριξίν, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία
Ο πρώην επικεφαλής της κρατικής πυρηνικής υπηρεσίας της Κίνας καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη για διαφθορά, καθώς κρίθηκε ένοχος για δωροληψία ύψους περίπου 700.000 ευρώ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα...

Ο Κανγκ Ρίξιν ήταν γενικός διευθυντής της κρατικής επιχείρησης πυρηνικής ενέργειας China National Nuclear Corporation (CNNC), η οποία αναλαμβάνει τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά προγράμματα, όπως για παράδειγμα την κατασκευή πυρηνικών όπλων, αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη διαχείριση των αποβλήτων.
Ο 57χρονος Κανγκ ήταν επίσης και αρχηγός της κομματικής οργάνωσης της υπηρεσίας από τον Σεπτέμβριο του 2003, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο, ενώ το 2002 είχε εκλεγεί μέλος της κεντρικής επιτροπής πειθαρχίας και επίβλεψης του Κομμουνιστικού Κόμματος, η οποία αποτελεί και το βασικό όργανο κατά της διαφθοράς, σύμφωνα με το κινεζικό περιοδικό Caijing.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Κανγκ για αποδοχή δωροδοκιών ύψους 6,6 εκατομμυρίων γιουάν (727.000 ευρώ) στο διάστημα 2004 έως 2009, και εκτός από την ποινή ισόβιας κάθειρξης που του επέβαλε, διέταξε και κατάσχεση όλων των περιουσιακών του στοιχείων.

ΠΗΓΗ http://news247.gr/kosmos/news/isovia_ston_kangk_riksin.644267.html

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου