Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010


ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!!!Χτες οι εφοπλιστές, δείχνοντας έμπρακτα το μέλλον που επιφυλάσσουν στους ναυτεργάτες και τους νησιώτες, με τις πλάτες της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού ΘΥΝΑΛ Γ. Διαμαντίδη, ξεκίνησαν, εν μέσω της απεργίας, να επιβάλουν ντε φάκτο την απόφασή τους για την κατάργηση της 10μηνης υποχρεωτικής επάνδρωσης και δρομολόγησης των ακτοπλοϊκών πλοίων και το πέταγμα στη στεριά των ναυτεργατών των γενικών υπηρεσιών (θαλαμηπόλους, μαγείρους κλπ.).....
μεσημέρι ο Βαγ. Βεντούρης απέλυσε ολόκληρο το πλήρωμα, κοντά 70 ναυτεργάτες, του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», ενώ η ΛΑΝΕ (θυγατρική της ΑΝΕΚ του Γ. Βαρδινογιάννη) έδιωξε από το πλοίο «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» τους θαλαμηπόλους και άλλες ειδικότητες των γενικών υπηρεσιών!
Την αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών έχει ξεσηκώσει το κάλεσμα που έχουν απευθύνει το ΠΑΜΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, οι γυναικείοι σύλλογοι της ΟΓΕ. Ακριβώς πάνω σε αυτό το «τείχος» προσέκρουσε χτες το απόγευμα η απεργοσπαστική επιχείρηση που έστησε μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, για λογαριασμό των εφοπλιστών, στο λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης. Με στόχο να «σπάσει» η απεργία στα καράβια «ΚΡΗΤΗ Ι» της ΑΝΕΚ και «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» των Μινωικών Γραμμών και ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να επιστρατεύσει τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Ομάδα «αγανακτισμένων» αγροτών επιτέθηκαν με τραμπουκισμούς σε βάρος της περιφρούρησης που βρισκόταν πάνω στους καταπέλτες των πλοίων. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν γνωστό αγροτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Η προσπάθεια έπεσε το κενό. Νωρίτερα ομάδα αγροτών είχε αποκλείσει την Εθνική Οδό του Ηρακλείου στον κόμβο για αεροδρόμιο.
Συλλαλητήριο στον Πειραιά.
Πλήθος εργαζομένων του Πειραιά εξέφρασε χτες το απόγευμα τη συμπαράστασή του στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, όπως και στον αγώνα των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.
Ακολούθησε μαζική μαχητική πορεία στο κέντρο του Πειραιά, η οποία κατέληξε στο λιμάνι για να ενισχύσει τις απεργιακές φρουρές.
Αλλα κουραγιο...

Yστερογραφο
 αν οι ναυτεργατες συνεχισουν την απεργια και την αλλη εβδομαδα, η κυβερνηση των ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ θα κανει επιστρατευση με το ΠΡΟΣΧΗΜΑ της εθνικης οικονομιας.......Χ..Ο..Υ..Ν..Τ..Α!!!


Δημοσιευθηκε στο http://asomatoi.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου