Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙ



Προ δυσάρεστης εκπλήξεως βρέθηκε το κυβερνών κόμμα μετά την ψηφοφορία για το Βατοπέδι, καθώς πολλοί βουλευτές του δεν υπερψήφισαν για την παραπομπή κανενός από τους...πέντε πρώην υπουργούς της Ν.Δ που κατηγορούνταν για την υπόθεση. Πέραν της απαλλαγής των κυρίων Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου, εκτιμάται ότι ούτε και οι κύριοι Δούκας, Μπασιάκος και Κοντός θα παραπέμπονταν αν δεν υπερψήφιζαν οι βουλευτές της αριστεράς.Τκατά συνείδηση, χωρίς να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, εκθέτει το έργο των μελών του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, αφού αμφισβητείται το πόρισμά τους από τους συναδέλφους τους.
Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ προτίθεται να υποβάλλει ένσταση επί της διαδικασίας και αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα τις θέσεις της επί του θέματος. Ωστόσο, ούτε και η Ρηγίλλης διέφυγε αλώβητη από τη διαδικασία και αυτό γιατί ο Α. Σαμαράς επέλεξε να αποχωρήσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος από την ψηφοφορία, λόγω του φόβου ότι ορισμένοι βουλευτές ενδεχομένως να αγνοούσαν την κομματική γραμμή και να ψήφιζαν υπέρ της παραπομπής των κατηγορουμένων.
Εξάλλου, η αποδοκιμασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τα πρώην στελέχη της διεφάνη και από το γεγονός ότι, όπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπός Π. Παναγιωτόπουλος, η “πόρτα της Ρηγίλλης είναι κλειστή” για τους κυρίους Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο, παρότι αθωώθηκαν.
Ο κ. Βουλγαράκης φέρεται να φλερτάρει με το νέο κόμμα την ίδρυση του οποίου θα ανακοινώσει η κυρία Μπακογιάννη την Κυριακή. Πάντως, είναι αμφίβολο αν η πρώην υπουργός εξωτερικών θα ανταποκριθεί στο “στενό του μαρκάρισμα”.

ο γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι οι βουλευτές αφέθηκαν να ψηφίσουν



ΠΗΓΗ http://greece-salonika.blogspot.com/2010/11/blog-post_9083.html

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου