Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟN ΖΟΡΡΟ....ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Επιχείρησαν να στήσουν διαγωνισμό



ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ makthess.gr
Άλλον έναν στημένο διαγωνισμό επιχείρησε να περάσει από τα αρμόδια όργανα της νομαρχίας Θεσσαλονίκης η διοίκηση Ψωμιάδη, λίγο πριν να εκπνεύσει η θητεία της στο νομαρχιακό μέγαρο.

Πρόκειται για μειοδοτικό διαγωνισμό μίσθωσης ακινήτου για τη μεταστέγαση υπηρεσίας της νομαρχίας, η οποία μάλιστα μετά την 31η Δεκεμβρίου θα πάψει να υφίσταται! Σύμφωνα δε με πληροφορίες το μηνιαίο μίσθωμα που θα πλήρωνε η νομαρχία για τη μεταστέγαση της εν λόγω υπηρεσίας θα ανερχόταν σε περίπου 3.500 ευρώ, ποσό τετραπλάσιο της μισθωτικής αξίας όπως την είχε εκτιμήσει η αρμόδια εφορία. Πέραν αυτών σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό συμμετείχε ουσιαστικά μόνον ένας ενδιαφερόμενος.
Πώς στήθηκε...
Η απόφαση για το διαγωνισμό ελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο προχώρησε μόλις στο τέλος Οκτωβρίου, περίπου δεκαπέντε ημέρες πριν από τις εκλογές και σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν άριστα και σε βάθος την υπόθεση η ολοκλήρωσή του δεν ήταν άσχετη με προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε η διοίκηση Ψωμιάδη. Μία εβδομάδα μετά τις επαναληπτικές εκλογές και συγκεκριμένα στις 22 Νοεμβρίου με απόφαση του κ. Ψωμιάδη ορίζονται ως «ημέρα, ώρα και τόπος διεξαγωγής της μειοδοτικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση της διεύθυνσης Υδατικών Πόρων και Εγγείων Βελτιώσεων» η Τρίτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 το πρωί στο κτίριο της νομαρχίας. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού υπεβλήθησαν τυπικώς τρεις προσφορές. Οι δύο από τον ίδιο ανάδοχο, ο οποίος προσέφερε ακίνητα που βρίσκονται στο κτίριο (στο ισόγειο και στο 2ο όροφο) της ίδιας οικοδομής, στο 10ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Θέρμης. Η τρίτη προσφορά υπεβλήθη από άλλον ανάδοχο και αφορούσε επίσης ακίνητο το οποίο βρισκόταν στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα. Τελικώς κατά την ημέρα του διαγωνισμού η προσφορά αυτή απεσύρθη! Έτσι απέμεινε μόνον ένας, ο οποίος ζητούσε μίσθωμα περίπου 3.500 ευρώ, όταν η Ζ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με έγγραφό της προς την επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών είχε εκτιμήσει τη μισθωτική αξία του ακινήτου στα 870 ευρώ.
Αντέδρασε η αντιπολίτευση
Την ώρα που εξελισσόταν η συζήτηση στην αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή σχετικά με το ύψος του μισθώματος, εκπρόσωπος της διεύθυνσης Υδατικών Πόρων και Εγγείων Βελτιώσεων ενημέρωσε τα μέλη της Ν.Ε. ότι η εν λόγω διεύθυνση, η οποία επρόκειτο να μεταστεγαστεί στα νέα γραφεία, δεν θα υπάρχει μετά τη διάλυση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και οι υπάλληλοί της θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ή ενδεχομένως και σε δήμους της Θεσσαλονίκης. Κατόπιν αυτού η μείζων αντιπολίτευση διά της νομαρχιακής συμβούλου Μαρίας Τούρτα αντέδρασε και ζήτησε να μην προχωρήσει η εκμίσθωση του ακινήτου. Ενώπιον των νέων δεδομένων ο παριστάμενος Διονύσης Ψωμιάδης αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμνα και να αποδεχθεί τη μη συζήτηση του θέματος, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στην ακύρωση του διαγωνισμού.
makthess.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου